Home » Sport » Sporting Juniorul Vaslui, locul patru în Franța

Sporting Juniorul Vaslui, locul patru în Franța

Echipa de fotbal Sporting Juniorul Vaslui a ocupat locul patru la a 44-a ediție a Turneului internațional de fotbal, la U14/15, organizat de echipa de fotbal ASC Hazebrouck, din zona Lille.

Vasluienii au fost invitați de Federația Franceză de Fotbal la turneul de clasă Premier, organizat sub egida FIFA, care dă trofeul Henry Bareyre și Jules-Gosseye. Clubul coordonat de Cornel Cracea și-a demonstrat valoarea și s-a calificat în fazele superioare, după ce a învins în grupa D formațiile KAS Eupen, scor 3 – 0 și JS Ghyvelde, scor 8 – 0. Singura înfrângere din grupă le-a fost administrată de nemții de la SV Weiden Koln, scor 0 – 1. În sferturi au dat peste francezii de la RC Amiens, imbatabili în grupa lor. Vasluienii le-au dat și acestora o lecție de fotbal, câștigând partida cu 2 – 0. În semifinale, Sporting Juniorul Vaslui a întâlnit SC Abbeville într-un meci din care francezii au ieșit învingători după loviturile de departajare. Culmea, două penalty-uri refuzate în timpul de joc regulamentar nu le-a permis vasluienilor să dispute ultimul meci al competiției în care să joace cu trofeul pe masă.

Puștii pregătiți de Cornel Cracea și Gabriel Crăciun au fost învinși apoi în meciul de clasament pentru locurile 3 – 4 de Caen, la singura ocazie clară de gol a francezilor. Au terminat astfel competiția pe locul patru din 16 echipe, o clasare mai bună față de a altor echipe din Anglia, Belgia, Franța, Portugalia și Rusia. Echipe date de mari academii de fotbal din Europa precum UD Leiria (campioana ediției de anul trecut), Hurigny, SC Hazerbrouk, RC Amiens, FC Dagenham, KAS Eupen, Roubaix SC, FC Forest, ASC Hazerbrouk, US Gonnehem, JS Ghyvelde și FC Peruwelz nu au reușit să ajungă în careul de ași al competiției. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: