Home » Administratie » Garsonieră pentru medici, cedată de Primăria municipiului Vaslui

Garsonieră pentru medici, cedată de Primăria municipiului Vaslui

de Marian MOCANU

Primăria municipiului Vaslui va ceda, din fondul locativ propriu, o garsonieră drept locuință de serviciu pentru medicii ce urmează a se angaja la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Această locuință de serviciu se va adăuga la cele cinci apartamente deja achiziționate în acest scop de Consiliul Județean Vaslui, alte cinci apartamente cu două și trei camere urmând a fi cumpărate în acest an. De la începutul anului, la SJU Vaslui au fost angajați nouă medici, alte 17 posturi fiind în continuare scoase la concurs.

Primăria municipiului Vaslui contribuie la efortul de atragere de medici specialiști la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. În acest scop, prin hotărâre de Consiliu Local, o garsonieră din fondul locativ a municipalității va fi cedată drept locuință de serviciu celei mai mari instituții spitalicești din județ.

„Spitalul Județean de Urgență Vaslui a reușit atragerea de medici specialiști, pentru ca locuitorii municipiului și a județului Vaslui să poată beneficia de cele mai bune servicii medicale. O parte din medicii atrași nu au domiciliul pe raza municipiului Vaslui și ca atare au nevoie de locuințe de serviciu, aspect semnalat prin adrese înaintate de către instituția sanitară menționată. Procedura de repartizare a unei locuințe de serviciu necesită un timp destul de îndelungat iar fluctuația de personal medical este suficient de mare. Astfel, pentru a nu repeta procedura de repartizare ori de câte ori un cadru medical ce nu are domiciliul pe raza municipiului Vaslui, reziliază contractul de închiriere, Spitalul Județean de Urgență Vaslui a solicitat repartizarea unei locuințe de serviciu direct instituției”, a explicat primarul Vasile Pavăl, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce urmează a fi aprobat azi în ședința de Consiliu Local.

Această garsonieră acordată de municipalitate se adaugă celor cinci apartamente deja achiziționate în acest scop anul trecut de Consiliul Județean Vaslui, apartamente care deja au fost repartizate medicilor care profesează la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Alte cinci apartamente urmează a fi achiziționate în acest an, fiind deja alocată, de la bugetul județului, suma de un milion de lei. De la începutul acestui an, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui au fost angajați nu mai puțin de nouă medici specialiști, în specialitățile ginecologie, ortopedie, pediatrie, ORL, interne, nefrologie și reumatologie. Chiar și așa, penuria de medici în spital persistă, fiind scoase la concurs nu mai puțin de 17 posturi de medic specialist sau medic rezident în diverse specialități. Cele mai multe, patru, pentru medicina de urgență, pentru Unitatea de Primiri Urgențe – SMURD. Poate cea mai presantă nevoie este cea a unui medic specialist oncolog, secția de oncologie fiind închisă de mai bine de o lună, după plecarea prin demisie a doctoriței Cristina Pârău. Din acest motiv, pentru a beneficia de tratamentul necesar, bolnavii de cancer sunt obligați să facă naveta la Institutul Oncologic din Iași, cu un microbuz pus la dispoziție de conducerea spitalului, cu plecări în zilele de marți, miercuri și joi.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: