Home » Administratie » Odiseea referendumului de la Pungești continuă: Dosarul reia circuitul inițial Judecătorie – Tribunalul Vaslui

Odiseea referendumului de la Pungești continuă: Dosarul reia circuitul inițial Judecătorie – Tribunalul Vaslui

Dosarul referendumului de la Pungești a fost trimis, din nou, de la Judecătoria Vaslui la Tribunal pentru rezolvarea unui nou conflict de competență, după ce, săptămâna trecută, Curtea de Apel Iași a rezolvat o speță asemănătoare de conflict, însă dintre cele două instanțe vasluiene.

Judecătoria Vaslui a trimis, miercuri după-amiază, dosarul referendumului de la Pungești, privind demiterea primarului Mircia Vlasă, la instanța superioară, respectiv Tribunal, pentru rezolvarea unui nou conflict de competență, de această dată între magistrații Judecătoriei Vaslui. Această nouă speță de conflict a apărut după ce judecătorul la care a fost repartizat aleatoriu dosarul reîntors de la Curtea de Apel Iași pentru judecată și-a declinat competența către magistratul la care fusese inițial cauza, în urma solicitării de clarificarea a situației referendumului făcută în instanță de către Prefectura Vaslui.

Constată ivit conflictul negativ de competență și, potrivit art. 134 Cod de procedură civilă, dispune suspendarea judecății cauzei. În temeiul art.136 coroborat cu art. 134 Cod de procedură civilă, dispune înaintarea dosarului la Tribunalul Vaslui, în vederea soluționării conflictului negativ de competență survenit”, se arată în hotărârea Judecătorie Vaslui.

Dosarul referendumului din 20 martie de la Pungești a ajuns, în urmă cu o săptămână, la Curtea de Apel Iași, după ce Judecătoria și Tribunalul Vaslui și-au declinat reciproc competența pe marginea validării sau nu a rezultatului în funcție de prezența la vot. Astfel, Judecătoria Vaslui și-a declinat competența către Tribunalul Vaslui, instanță care, la rândul său, și-a declinat competența către Judecătoria Vaslui.

În urma judecării cauzei, Curtea de Apel Iași a decis că Judecătoria Vaslui este instanța competentă să judece dosarul validării referendumului de la Pungești.

Autoritățile vasluiene au organizat, pe 20 martie, în comuna Pungești, referendumul local privind demiterea primarului comunei, Mircia Vlasă. Prezența la vot a fost de 34,23%, din care 89,29% au votat pentru demiterea edilului în funcție. Însă, deocamdată, Prefectura Vaslui nu a luat nicio decizie cu privire la validarea sau nu a referendumului, având în vedere că nu s-a convenit asupra procentului de prezență la vot ce trebuie îndeplinit pentru validarea rezultatului, respectiv 30 sau 50%. În acest sens, prefectul Daniel Olteanu a depus dosarul referendumului la Judecătoria Vaslui în vederea analizării cauzei și luării unei hotărâri de validarea a rezultatului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: