Home » Sport » Play-off-ul Ligii a IV-a, sub semnul întrebării pentru FC 2002 Vaslui și Sporting Bârlad

Play-off-ul Ligii a IV-a, sub semnul întrebării pentru FC 2002 Vaslui și Sporting Bârlad

Punctele obținute pe teren de FC 2002 Vaslui (27 de puncte) și Sporting Bârlad (23) ar putea să nu conteze în economia campionatului. Pentru că nu au personalitate juridică, ambele ar putea rata obiectivul de a promova în Liga a III-a. Echipele au făcut demersurile necesare dobândirii personalității juridice și așteaptă răspuns din partea Ministerului Tineretului și Sportului. Nici Multim Perieni, Viitorul Rebricea, Unirea Bancă sau Flacăra Murgeni nu au drept de a evolua în careul de ași. Astfel că e posibil ca play-off-ul de anul acesta la nivelul Ligii a IV-a să fie disputat doar de primele trei clasate.

Anul trecut FRF a permis să participe, la barajul pentru Liga a III-a, cluburilor care au măcar depuse documentele pentru Certificatul de Identitate Sportivă. Au fost cazuri de echipe care au câștigat barajul și dosarele lor au fost respinse de Ministerul Justiției. Anul acesta, Federația a hotărât că la baraj pot participa doar formațiile care au bogdan gheorghita1C.I.S deja obținut. În cadrul Comitetului Executiv s-a stabilit încă de la începutul sezonului competițional necesitatea de a avea personalitate juridică, lucru care a fost neglijat. În mod normal, afilierea provizorie se face cu promisiunea de a pregăti aceste documente. Se știa de anul trecut de această situație, nu este vorba despre o neglijență a noastră. Certificatul de Identitate Sportivă nu este ceva excepțional, toate echipele ar trebui să îl aibă indiferent de obiectivul lor în campionat. Noi, ușor ușor le vom educa, iar echipele vor ajunge să fie profesioniste și să facă acest lucru, ține de organizarea lor ca și club. Le vom sprijini, de când suntem noi la AJF nici un club nu este afiliat definitiv până nu are toate documentele, inclusiv C.I.S – ul. Am ținut aproape de cei de la FC 2002 Vaslui, cât și cei de la Sporting Bârlad. Le-am reamintit de acest lucru în discuțiile noastre și i-am pus și în contact cu avocați. Timp ar mai fi până la începutul play-off-ului, vasluienii au depus deja dosarul acum o lună, iar bârlădenii repetă acum acest proces, după ce dosarul le-a fost respins în câteva rânduri din cauza denumirii alese. Vom consulta echipele, ne vom aduna și în Comitetul Executiv vom hotărâ cum vom proceda, să găsim o soluție. În cazul în care unei echipe i se va permite totuși accesul în play-off fără a deține C.I.S-ul, nu va putea participa la baraj”, ne-a declarata Bogdan Ghiorghiță, președintele AJF Vaslui.

Regulamentul AJF Vaslui pentru sezonul în curs precizează: “Nu va putea reprezenta județul Vaslui la meciurile de baraj, echipa desemnată Campioană a Ligii a IV a, care însă nu îndeplinește condițiile specificate de FRF pentru participare la Baraj, respectiv condițiile tehnice și/sau legale de organizare (dețin C.I.S. eliberat de M.T.S, personalitate juridică, etc. ). În acest caz, locul acestei echipe va fi luat de echipa clasată pe locul următor în clasamentul final al Play-off-ului, care îndeplinește aceste condiții.” (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: