Home » Invatamant » Excepțional: Grupul ”Ecou” Bârlad a câștigat marele premiu la un concurs internațional de arte!

Excepțional: Grupul ”Ecou” Bârlad a câștigat marele premiu la un concurs internațional de arte!

de Răzvan CĂLIN

Grupul este format din elevi de la Școala ”Episcop Iacov Antonovici” și Colegiul ”Codreanu”, pregătiți de profesorul Corneliu Pleșu, iar concursul s-a desfășurat în Franța, la Strasbourg.

Grupul Folk ”Ecou” din Bârlad, format din elevi ai Școlii gimnaziale ”Episcop Iacov Antonovici” și Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” a reușit o performanță de excepție la un concurs internațional unde și-a adjudecat marele premiu. Este vorba despre Concursul Internațional de Arte ”Apprends-nous les Droits de l’Homme pour mieux vivre ensemble” (”Să învățăm drepturile omului pentru o conviețuire mai bună”), organizat anual de Asociația ”Regards d’Enfants” din Strasbourg, Franța. La ediția din acest an a concursului au participat peste 300 de concurenți din întreaga Europă, însă micii, dar extrem de talentații copii ce formează Grupul Folk ”Ecou” din Bârlad au reușit să impresioneze juriul atât de puternic, încât toți membrii acestuia au decis în unanimitate să îi declare câștigătorii marelui premiu.

”Este o mare bucurie și o mare onoare pentru noi să devenim, practic, laureații acestui concurs. Suntem foarte încântați de această reușită. Este meritul acestor copii extrem de talentați care au înțeles și au acceptat să muncească din greu pentru a face performanță în acest domeniu. Noi încercăm, în același timp, să revigorăm cumva acest gen de muzică care este unul aparte, special, un gen de muzică cu text, care transmite un mesaj. Vreau să-i felicit încă o dată pe acești copii frumoși și talentați pentru reușită. În același timp, trebuie să mulțumim și conducerii Școlii «Episcop Iacov Antonovici» pentru sprijinul pe care ni l-a acordat. Trebuie spus că grație dumnealor s-a reușit achiziționarea de instrumente noi pentru grup: vioară electrică, un set de tobe și o orgă”, a declarat Corneliu Pleșu, cel care ”antrenează” Grupul Folk ”Ecou”.

De altfel, profesorul Pleșu este recunoscut pentru pasiunea cu care pregătește elevi în acest domeniu al artei muzicale, reușind de-a lungul timpului să obțină numeroase premii la diferite concursuri de profil din țară. Premiul câștigat la Strasbourg este primul obținut la un concurs internațional. La competiția de la Strasbourg, fiecare concurent a trimis câte un DVD cu înregistrarea interpretării sale. Grupul ”Ecou” Bârlad a concurat cu piesa ”Haide mamă, haide tată”, versurile aparținând lui Adrian Păunescu, iar melodia este compusă de fiul acestuia, Andrei Păunescu. Într-o scrisoare trimisă profesorului Pleșu, membrii juriului concursului de la Strasbourg au recunoscut că au rămas extrem de impresionați atât de prestația copiilor din Grupul Folk ”Ecou”, cât și de mesajul pe care l-au transmis.

Prin urmare, micii folkiști bârlădeni, împreună cu Pleșu, vor trebui să fie prezenți la Strasbourg pe 24 mai, la ora 13, pentru a li se înmâna marele premiu al concursului, în cadrul unei festivități ce va fi găzduită de Școala Națională de Administrație. Cazarea este asigurată de organizatorii concursului, însă membrii Grupului ”Ecou” vor trebuie să suporte cheltuielile legate de transport. Cum sunt destul de costisitoare, sperăm că se vor găsi oameni de bine care să îi ajute pe acești copii talentați care au dus renumele Bârladului peste hotare.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: