Home » Social » Regimentul 52 Artilerie Mixtă Bârlad are un nou comandant!

Regimentul 52 Artilerie Mixtă Bârlad are un nou comandant!

de Răzvan CĂLIN

Colonelul Nicolae Florin Prunău a fost numit în fruntea acestei unități militare de elită.

De vineri, 1 aprilie, Regimentul 52 Artilerie Mixtă ”General Alexandru Tell” din Bârlad are un nou comandant în persoana colonelului Nicolae Florin Prunău. Acesta a fost numit la comanda unității militare bârlădene în locul colonelului Constantin Valentin Bordei, care a ocupat funcția vreme de doi ani.

Această schimbare importantă survenită la vârful uneia dintre unitățile de elită ale Forțelor Terestre Române a fost efectuată în cadrul unei ceremonial special derulat în incinta regimentului de pe strada Tecuciului, nr. 1 – 2, la care a fost prezent și generalul de brigadă dr. Oliviu Irina, locțiitorul comandantului Divizie 2 Infanterie ”Getica”. La festivitate a participat și viceprimarul Bârladului, Dorin Apostu. După scurte alocuțiuni rostite de cei prezenți, momentul culminant al festivităților l-a constituit predarea comenzii și a drapelului unității noului comandant. Ceremonialul s-a încheiat cu tradiționala defilare a trupelor regimentului, avându-l în frunte pentru prima dată în postura de comandant pe colonelul Prunău.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KraFD5EMKmo&w=560&h=315]

Colonelul Prunău a început să activeze la Bârlad în 2010, când  a fost numit comandant al Batalionului 82 Artilerie Antitanc, unitate ce ulterior avea să se transforme în actualul Regiment 52 Artilerie Mixtă, unde până în prezent a ocupat funcția de locțiitor al comandantului.

About Razvan Calin