Home » Invatamant » Bătaia e permisă, dar să știm și noi! – Educatoarea acuzată că a zgâriat o fetiță a fost găsită vinovată doar pentru încercarea de a masca rana cu fond de ten

Bătaia e permisă, dar să știm și noi! – Educatoarea acuzată că a zgâriat o fetiță a fost găsită vinovată doar pentru încercarea de a masca rana cu fond de ten

Educatoare de la Grădinița nr. 9 Vaslui, acuzată că ar fi lovit și zgâriat o fetiță de patru ani, iar apoi i-ar fi mascat rana de la ochi, a fost găsită vinovată doar de ascunderea rănii cu fond de ten, motiv pentru care comisia de anchetă a propus sancționarea cu avertisment.

Comisia de disciplină care a anchetat-o pe educatoarea de la Grădinița nr. 9 Vaslui, acuzată de părinții unei fetițe de lovirea și zgârierea acesteia, l-a găsit vinovat parțial pe respectivul cadru didactic. Astfel, în urma audierilor mai multor copii din clasa copilei, inclusiv a părinților acestora, s-a stabilit că fetița ar fi fost lovită și zgâriată de către un coleg, după ce s-ar fi certat de la un scaun. Ulterior incidentului, educatoarea a mascat rana din zona ochiului fetiței, dând-o cu fond de ten. De fapt, această imprudență i se impută cadrului didactic de către comisia de anchetă.

În mod normal, conform procedurilor, educatoarea trebuia să informeze conducerea grădiniței și să anunțe părinții fetiței, nicidecum să ascundă acea rană. Acesta este și motivul pentru care s-a făcut propunerea sancționării cadrului didactic, măsura urmând a fi aplicată de către Consiliul de Administrație al unității de învățământ. Doamna educatoare este la prima abatere și de aceea i s-a aplicat, procedural, prima sancțiune prevăzută de Regulamentul Școlar”, a declarat inspectorul pe învățământ preșcolar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Zoe Popescu.

Reprezentanții ISJ Vaslui susțin că sancțiunea va fi aplicată efectiv după ce se va primi și rezultatul anchetei derulată și de Poliție în acest caz. Cercetările au fost declanșate la începutul lunii martie, în urma reclamației făcută de către mama fetiței de patru ani, care a acuzat-o pe educatoare că a abuzat-o fizic pe fiica sa. Mai mult decât atât, părintele copilei de patru ani, preșcolar în grupa mijlocie, a arătat în aceeași plângere că respectivul cadru didactic ar fi mascat rana din apropierea ochiului, acoperind-o cu fond de ten.

În apărarea sa, educatoarea a spus reprezentanților ISJ Vaslui că, de fapt, fetița ar fi fost lovită de un coleg de grupă, iar ea a intervenit pentru a aplana conflictul. În apărarea sa, femeia susține că l-a prins pe băiețel de mână pentru a nu o mai lovi pe copilă. Ulterior, educatoarea ar fi pus degetul pe zgârietura de lângă ochi, care ar fi fost provocată de colegul fetiței, moment în care victima agresiunii a simțit că o doare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: