Home » Justitie » Biciclist accidentat de un șofer neatent și beat, bătrână rănită de un minor teribilist!

Biciclist accidentat de un șofer neatent și beat, bătrână rănită de un minor teribilist!

de Răzvan CĂLIN

Accidentele rutiere s-au petrecut în decurs de două zile, la Bârlad și Murgeni.

Sfârșitul de săptămână care tocmai s-a încheiat a consemnat și două accidente rutiere soldate, din păcate, cu rănirea ușoară a două persoane.

Primul s-a petrecut chiar vineri, 1 aprilie, în jurul orei 18, pe bulevardul Republicii din Bârlad, în zona Stadion. Șoferul implicat în accident este George C., în vârstă de 19 ani, din Zorleni.

”Din cauză că nu s-a asigurat în mod corespunzător la trecerea de pe banda 2  pe banda 1, a acroșat un bărbat, în vârstă de 45 ani, care se deplasa  pe o bicicletă în mod regulamentar. Victima a fost transportată la Spitalul de urgență Bârlad unde a fost diagnosticată cu contuzie gleznă”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Imediat după producerea accidentului, șoferul a fugit de la fața locului sperând că astfel va scăpa nepedepsit. Însă, în scurt timp, a fost depistat de polițiștii bârlădeni pe strada Nicolae Iorga, chiar în apropiere de sediul Poliției Bârlad. Ulterior, oamenii legii au realizat de ce individul încercase să se facă nevăzut: după ce l-au testat cu aparatul alcooltest au constatat că avea o concentrație de 0,21 mg/l alcool în aerul pur expirat. Pe numele conducătorului auto, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

O zi mai târziu, pe 2 aprilie, în satul Floreni, suburbie a orașului Murgeni, s-a consumat cel de al doilea accident cu victime din week-end. Din cercetările efectuate, polițiștii Poliției Murgeni au stabilit faptul că un minor, în vârstă de 14 ani, din municipiul Bârlad, aflat în vizită la o familie din localitatea Floreni, a sustras cheile unui autovehicul parcat în fața porții de acces în locuința proprietarului. Puștiul teribilist s-a suit la volanul mașinii și fără stea prea mult pe gânduri a pornit într-o cursă care avea să se dovedească extrem de scurtă. Nu a apucat să conducă autovehiculul decât pe o distanță de maxim 10 metri, lovind, din păcate, o femeie în vârstă de 68 de ani, care tocmai trecea prin zonă. Victima a fost transportată la Spitalul de urgență Bârlad  cu diagnosticul de policontuzii.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în scop de folosință, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și vătămare corporală din culpă.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: