Home » Justitie » Cine vrea să se facă polițist de frontieră?

Cine vrea să se facă polițist de frontieră?

Vasluienilor care au calitatea de agent de poliție și pot fi reîncadrați li se oferă șansa de a ocupa unul din cele 350 de posturi vacante de agenți de poliție de frontieră. Acestea sunt repartizate la nivelul tuturor structurilor teritoriale de la frontieră României (terestră, aeriană și maritimă). Este necesar ca aceștia să aibă studii corespunzătoare cerințelor postului și să îndeplinească toate condițiile legale.

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră informează că au demarat procedura de reîncadrare de personal, începând cu data de 1 aprilie, în vederea completării deficitului existent la nivelul instituției. Posturile scoase la concurs sunt repartizate în structurile operative, la nivelul compartimentelor ture de serviciu ale Sectoarelor Poliției de Frontieră și Punctelor de Trecere Aeroportuare, în urma unei analize privind necesarul fiecărei structuri în funcție de specificul infracționalității transfrontaliere al zonei respective, 75% dintre acestea fiind la frontiera externă a Uniunii Europene. Încadrarea se va face în urma susținerii unui concurs, emiterea anunțurilor fiind realizată de către fiecare structură beneficiară, conform prevederilor legale. Acestea vor fi publicate, începând cu data de 01.04.2016, pe paginile web oficiale ale structurilor organizatoare, astfel:

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara (frontiera cu Serbia) – 118 posturi;

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației (frontiera cu Ucraina) – 73 posturi;

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (frontiera cu Republica Moldova)-43 posturi;

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu (frontiera cu Bulgaria)-39 locuri;

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea (frontiera cu Ungaria)-15 locuri;

Gardă de Coastă (Marea Neagră și frontiera cu Bulgaria)-39 locuri;

I.G.P.F.-Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni-20 posturi și P.P.F. Aeroport Târgu Mureș – 3 posturi.

Informațiile privind modalitățile de înscriere și participare la concurs, condiții de recrutare, probe de selecție și criterii de departajare, precum și tematica și bibliografia necesare susținerii examenului pot fi obținute de la structurile de Resurse Umane ale inspectoratelor teritoriale ale Poliției de Frontieră și I.G.P.F.

Această activitate, care presupune completarea deficitului existent la nivelul P.F.R., se înscrie în obiectivele instituției de creștere a capacității de acțiune la nivelul structurilor teritoriale și, implicit, întărirea componenței operative a Poliției de Frontieră. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: