Home » Invatamant » Eleva-scriitoare de la Liceul „Mihai Eminescu”. Și-a lansat prima carte chiar de ziua ei, iar acum lucrează intens la cea de a doua

Eleva-scriitoare de la Liceul „Mihai Eminescu”. Și-a lansat prima carte chiar de ziua ei, iar acum lucrează intens la cea de a doua

Eveniment rar la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad: pentru a doua oară în ultimii 15 ani, un elev al liceului și-a lansat propria carte. De această dată, autoare este Andreea Elena Ailincăi, elevă în clasa a X-a Economic. „Printre rânduri, doar sentimente” este titlul volumului lansat de aceasta, volum apărut la Editura „Dacri” din Bârlad.

„Totul a început din dorința de a-mi regăsi liniștea. Am încercat și am reușit să mă exprim prin scris. Am luat o foaie și un pix și am scris câteva rânduri, apoi câteva pagini, pe care, sinceră să fiu, am crezut că le voi arde. Ele, însă, au devenit parte din cartea pe care am lansat-o chiar de ziua mea, pe 31 martie”, a declarat Andreea Elena Ailincăi.

Aceasta a mărturisit că a învățat să vadă dincolo de aparențe și să se îndrăgostească de ideile și gândurile oamenilor. A mărturisit că are înclinație spre proza eseistică și că deja lucrează la a doua carte. Cu toate că învață la un profil economic, Andreea are un suflet de filolog. A cochetat printre altele și cu poezia, anul trecut, obținând premiul II la concursul național de poezie „Ion Minulescu” de la Călărași.

„Andreea este elevul care, deși urmează un profil real, rece, are un suflet cald, de filolog. Este un Berbec ce se încăpățânează când un cuvânt îl doare. Cartea a pornit de la o stare emoțională intensă, iar cuvântul introvertit a refulat prin scris”, a spus Luminița Bichir, profesoara de limba și literatura română a tinerei scriitoare.

Au ținut să-i fie alături la debut directorul liceului, Gheorghe Pricop, directorul adjunct Veronica Huiban, Cristina Vizitiu – șefa Serviciului Biblioteci din cadrul Primăriei, profesorul Ion Puflea, cel care a și prezentat cartea și colegi ai Andreei. A fost prezent la lansare și Dorin Apostu, care a oferit autoarei, din partea Primăriei, o diplomă de merit și a lansat o provocare.

„Este minunat să constați cât de mulți elevi talentați sunt în școlile și liceele din Bârlad. Este păcat să nu se afirme, să rămână necunoscuți. Propunerea noastră este ca Andreea și alți elevi talentați la literatură să publice în revista <<Arheu>> și în ziarul <<Actualitatea bârlădeană>>. De asemenea, să colaboreze cu cele două publicații și elevi talentați la desen, pictură și grafică, care să-și prezinte creațiile în acest fel”, a declarat viceprimarul Dorin Apostu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor