Home » Sport » Peluza Nord Vaslui dispută iar Cupa Unirii de la Chișinău

Peluza Nord Vaslui dispută iar Cupa Unirii de la Chișinău

Peluza Nord Vaslui este una dintre cele 16 echipe de suporteri ale diferitelor cluburi de fotbal de pe ambele maluri ale Prutului care o să participe la turneul ,,Cupa Unirii”. Evenimentul este organizat de Platforma unionistă Acțiunea 2012 și începând cu acest an în colaborare cu Revista Ultra, se află la cea de-a patra ediție. Se va desfășura sub forma a patru grupe, pe parcursul zilei de duminică, 17 aprilie, la Chișinău. În cadrul competiției, echipele vor juca pe teren artificial, fiecare echipă având câte cinci jucători pe teren. Turneul este dedicat exclusiv echipelor de fotbal formate din jucători amatori.

„Competiția sportivă are obiectivul de a iniția ținerii cu viziuni patriotice în procesul reunirii celor două state românești, precum și de a-i stimula în vederea implicării în evenimente care vizează revenirea chisinauBasarabiei acasă. Și fotbalul unește, iar asta a fost demonstrat în teren. Acest turneu se înscrie într-o serie de acțiuni unioniste care au menirea să consolideze și să mobilizeze rândurile tinerilor unioniști, antrenându-i în procesul de promovare și sprijinire a românismului în Republica Moldova, scopul fiind reunirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului într-un singur stat”, a precizat Sergiu Croitor, unul dintre organizatori, pe pagina oficială a competiției.

Cererea a fost mare, după spusele acestuia: “Am refuzat politicos echipe din stânga și din dreapta Prutului. Noi am anunțat noua ediție încă din 28 februarie. De asemenea, am tot anunțat că mai sunt puține locuri, pentru că cei care erau indeciși să se grăbească. Sunt câteva echipe pe care le-am refuzat, după ce s-au ocupat locurile, pentru că nu avem capacitatea de a organiza un turneu cu mai mult de 16 echipe. Și așa sunt multe. Cine vrea competiții cu 32 sau 64 de echipe, nu are decât să le facă, le urăm succes. Reamintim tuturor că această cupă este un eveniment privat, organizat de oameni ce își sacrifică timpul pentru a oferi unor oameni plăcerea de a jucă fotbal, dincolo de ideea în sine a turneului, unionismul.”

În 2015, pe primele trei poziții ale clasamentului s-au aflat Red Dogs Basarabia, Clubul Studenților Liberali, Dacia Chișinău, echipe urmate de Tinerii Moldovei, Uniți sub tricolor, Oastea Fiară, Plutonul Rapidiștilor Basarabeni, Rebelii Ultra, Victoria Bubuieci, Haiducii Orhei, Peluza Nord Iași, FC Vaslui, Noua Legiune, Faptă nu vorbă și Gruppo Chișinău Steaua. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: