Home / Sport / RC Bârlad a pierdut disputa cu CS Năvodari, scor 35 – 40

RC Bârlad a pierdut disputa cu CS Năvodari, scor 35 – 40

În cadrul etapei a treia din Cupa României la rugby, sâmbătă, RC Bârlad a cedat cu 35-40 pe teren propriu, cu CS Năvodari, în Seria Albastră, din grupa a II-a valorică. Elevii profesorului Ioan Harnagea nu au reușit să repete performanța din etapa trecută, când au învins Bucovina Suceava, cu scorul de 22 -1 3. Au avut un meci mult mai dificil decât în ediția 2012 a Cupei României când s-au impus cu 50-10.

Nu s-a știut în niciun moment învingătoarea partidei, până la finalul partidei. Cei de la Năvodari au fost primii care au punctat, scor 7 -0. Bârlădenii au egalat, dar oaspeții au continuat să conducă ostilitățile. Ai noștri au condus în două rânduri, scor 28 – 21 și 35 – 28. Oaspeții au revenit în joc, pentru a stabili scorul final, 40 – 35. Bârlădenii au marcat cinci eseuri și cinci transformări, în timp ce echipa oaspete a avut cu un eseu mai mult. RC Bârlad a acumulat șase puncte, în timp ce liderul CS Năvodari este neînvins și a acumulat 14.

În Seria Albastră din grupa a II-a valorică, CSUAV Arad a dispus de Știința Petroșani cu 31-27. Seria Roșie este dominată de RC Stejarul Buzău care va primi replica celor de la CS Mănăstur, clujenii debutând cu un succes în fața arădenilor, care le-a adus și bonusul ofensiv.

harnagea_ioan33

Ioan Harnagea

„A fost un joc foarte deschis, drept dovadă și punctele multe marcate de o parte și de cealaltă. Meciul s-a jucat pe contre, scorul fiind strâns pe toată durata partidei. Ultimul eseu pe care l-a marcat CS Năvodari a fost cu cinci minute înainte de a se termina jocul. Nu au reușit să transforme, iar apoi am marcat și noi un eseu în ultimul minut. Arbitrul a considerat însă că a fost dintr-o pasă înainte și nu s-a punctat. Echipa din Năvodari este o echipă foarte bine clădită, cu foarte mulți jucători veniți de la Farul, după ce echipa din Constanța s-a desființat. E vorba de jucători cu state vechi și foarte buni. Este antrenată de Virgil Năstase, un antrenor destul de bine cotat la nivelul tării. Ne-am întrebuințat foarte tare și puteam să câștigăm meciul, am avut jumătate din repriza a două la dispoziție pentru asta. Sunt mulțumit de prestația jucătorilor, au avut relații de joc, iar ținerii promovați de la Clubul Sportiv Școlar, de la lotul olimpic s-au integrat foarte bine. Este vorba de Ștefan Cucoș, Gabriel Rapanu, Andrei Munteanu și Adrian Diaconu. Sunt niște copii extraordinari și sper să aibă echipa un viitor frumos.”, ne-a declarat Ioan Harnagea, antrenor la RC Bârlad.

Obiectivul RC Bârlad este campionatul

„Nu mi-am pus un obiectiv în ce privește cupa, pentru că se califică o singură echipă din grupă. Cupa este pentru a ne pregăti bine pentru campionat. Diferența dintre DNS și Super Ligă este destul de mare. Ca obiectiv principal mi-am impus să construiesc o echipă bună pentru campionat, să ne refacem relațiile de joc și să respectăm planul de joc pe care ni l-am propus. Pentru a exemplifica diferența dintre cele două ligi, doar în prima repriză, nou promovata Politehnica Iași era condusă cu 40 de puncte. Vorbim de o echipă a Iasiului care s-a întărit cu trei jucători de la Bârlad, trei de la Petroșani, doi – trei de la CSM București. Nu ar fi realist să pun un obiectiv de a mă califica în fazele superioare ale Cupei României”, a completat Ioan Harnagea.

Arbitraj ireproșabil

vlad iordachescu

Vlad Iordachescu

„Vreau să remarc arbitrajul care a contribuit la un meci pe placul nostru și al spectatorilor. A fost un arbitraj excelent, fără vreun reproș. Datorită arbitrului a fost jocul foarte frumos și s-au marcat foarte multe puncte. A lăsat avantaj tot timpul, ambele echipe au profitat și nu s-au făcut grămezi tot meciul. Îl felicit pe arbitrul Vlad Iordăchescu. Felicit și echipa adversă pentru prestație și rezultat”, a mai declarat pentru Est News antrenorul RC Bârlad. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: