Home » Sanatate » Doar câteva zeci de bârlădeni, la spectacolul caritabil pentru copiii autisti

Doar câteva zeci de bârlădeni, la spectacolul caritabil pentru copiii autisti

Se pare că bârlădenii nu au un nivel suficient de empatizare cu copiii care suferă de autism. Sâmbătă, 2 aprilie, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, Fundația Cristi’s Outreach a organizat un concert caritabil în sala Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad. Din păcate, prea puțini bârlădeni au dat curs invitației, dar și așa artiștii s-au simțit bine și împreună cu ei și copiii din cadrul fundației.

Au evoluat pe scenă elevi ai Școlii de Muzică și Arte Plastice „N.N. Tonitza”, formația „Roata de rezervă” și corul „Ding – Dong” de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu”.

„Deși am mediatizat evenimentul, nu au venit decât câteva zeci de persoane. Oricum, noi am dorit să marcăm evenimentul pe 2 aprilie, adică să ajutăm populația să conștientizeze fenomenul și necesitatea integrării în societate a copiilor cu autism. Mulți dintre acești copii speciali se pot recupera în proporție de până la 90%, iar integrarea lor în societate îi ajută să se reabiliteze mai repede”, ne-a declarat Nicoleta Caravelea, directoarea Asociației Cristi’s Outreach din Bârlad.

În urma donațiilor făcute de cei prezenți la spectacol s-au strâns 900 de lei, care vor fi utilizați pentru achiziționarea unor jucării speciale din lemn, folosite în cadrul terapiei. La nivel mondial, unul din 70 de copii se naște cu autism. În România, se vorbește oficial despre 30.000 de autiști, dar numărul lor este mult mai mare. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: