Home » Sport » Mirela Lavric, premiată cu 5.000 de euro pentru bronzul obținut la Campionatele Mondiale

Mirela Lavric, premiată cu 5.000 de euro pentru bronzul obținut la Campionatele Mondiale

Sâmbătă, atleta Mirela Lavric și antrenoarea sa de la LPS Vaslui, Viorica Pintilie, au fost premiate cu câte 5.000 de euro pentru medalia de bronz obținută la Mondiale. Premierea a avut loc la sediul Federației Române de Atletism, în cadrul unei festivități de premiere a sportivilor medaliați sau finaliști de la Campionatele Mondiale de sală, dar și a medaliaților de la Campionatul European de aruncări.

A fost mirela lavric - premiere federatiepremiată ștafeta de 4×400 m, care s-a clasat pe locul trei la competiția care s-a desfășurat în Portland (SUA). În componența acesteia s-au aflat Mihaela Lavric, Adelina Pastor, Andreea Miklos și Bianca Răzor. Forul român a premiat și rezervele, pe Sanda Belgyan și Ana Maria Ioniță. Fiecare a primit 5.000 de euro, aceleași sume fiind acordate și antrenorilor.

Andrei Gag, medaliat cu argint la Campionatele Mondiale indoor de la Portland (SUA) și cu aur la Cupa Europei de aruncări lungi de la Arad, a primit 40.000 de euro. De asemenea, Andreea Panțuroiu, locul cinci la triplusalt la CM de la Portland, a fost recompensată cu 6.000 de euro, iar discobolul Andrei Firfirică, medaliat cu argint la Cupa Europei la aruncări lungi de la Arad, a primit 3.000 de euro. Suma totală a premiilor s-a ridicat la 158. 000 de euro.

Pe lângă premiul în bani, vasluianca și-a asigurat prin performanța realizată și prezența la Jocurile Olimpice de la Rio din această vară. Până atunci se pregătește pentru Campionatul European, unde ar putea alerga și la alte probe în afară de ștafetă. Vasluianca dorește să obțină baremul necesar pentru a concura la 400 sau 800 de metri la Jocurile Olimpice.

La premiere, președintele FRA, Ion Sandu, a declarat: “După mai mulți ani de «secetă» și de mai putină încredere, atletismul românesc a început să aibă rezultate, performanțe binevenite, care creează premise bune pentru Jocurile Olimpice. La Rio, sperăm în rezultate bune. Important este că și din punct de vedere al organizării de competiții am revenit în elită țărilor europene, Cupa Europei de la Arad fiind apreciată și din acest punct de vedere, astfel că ne-au crescut șansele să organizăm și alte competiții de înalt nivel”. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: