Home / National / Coregraful Cornel Patrichi a murit

Coregraful Cornel Patrichi a murit

Coregraful Cornel Patrichi s-a stins din viață, marți, în locuința sa, au confirmat pentru MEDIAFAX surse oficiale. 

Cornel Patrichi a fost diagnosticat în urmă cu cinci ani cu cancer pulmonar, iar de atunci se lupta cu boala. Sâmbătă coregraful ar fi trebuit să-și sărbătorească ziua, însă nu a putut face asta din cauza bolii.

Cunoscutul dansator și coregraf Cornel Patrichi a apărut în mai multe spectacole de televiziune și filme.

S-a născut la București pe dată de 1 aprilie 1944. A absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în același an, că balerin la Teatrul “Constantin Tănase“, unde a apărut în revista “Cărăbuș”.

În anul 1970 s-a angajat la Teatrul “Fantasio”. La vârstă de 26 de ani a primit derogare ca să fie maistru, devenind astfel și coreograf. A dansat 8 ani pe scenă acelui teatru, dar în paralel, și pentru televiziune și în filme, potrivit cinemagia.ro.

Momentul său de glorie în televiziune a avut loc în 1973 cu un spectacol de estradă, regizat de Alexandru Bocăneț. Vreme de câțiva ani a lucrat cu regizorul Valeriu Lazarov la niște coregrafii pentru televiziune, și la un film cu el și cu Salome, cântăreața care câștigase concursul de “Euroviziune” din acel an.

Cornel Patrichi a lucrat în 1987 o lună la Dresda, după care a mers în Italia, unde a rămas, deschizând o școală de balet. În anul 1999 s-a întors în țară și a făcut 88 de balete în doar 11 luni, pentru emisiunea “Vineri seară, cu Florin Călinescu”. A participat de asemenea la emisiunea “Dansez pentru tine”, ca membru al juriului.

Filmele în care a jucat sunt: “The King of Communism: The Pomp & Pageantry of Nicolae Ceaușescu” (2002), “Detașamentul Concordia ” (1980), “Melodii, melodii… ” (1978), “Gloria nu cânta ” (1976), “Alexandra și infernul ” (1975), “Un august în flăcări ” (1974), “Veronica ” (1973), “Pentru că se iubesc ” (1972), “Pădurea pierdută ” (1971), “Balul de sâmbătă seară” (1968), “De trei ori București ” (1968).

Filme pentru care a realizat coregrafia sunt: “Viraj periculos ” (1983); “Eu, tu și Ovidiu ” (1977), “Bună seară, Domnule Wilde”, “Actorul și sălbaticii ” (1975), “Cântecele mării ” (1971).

A fost operat de cancer la plămâni în anul 2014.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cum arată infernul de la Suceava, văzut prin ochii pacientului care nu mai pate respira din cauza coronavirusului. Mărturisirile medicului militar Mihai Mărgineanu

Infernul de la Suceava, bolnavii care respiră cu mare ...

INTERVIU | Ambasadorul Emil Hurezeanu: Germania are cel mai mare număr de vindecări din lume dintre pacienții cu coronavirus

Ambasadorul Emil Hurezeanu explică, într-un interviu pentruLibertatea, cum a ...

UPDATE / Firea reorganizează companiile municipale: opt societăți dispar înghițite de alte companii

Opt companii municipale vor fi desființate și absorbite de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: