Home » Invatamant » A III-a ediție a Concursului Județean „Ioan Nicolau”

A III-a ediție a Concursului Județean „Ioan Nicolau”

Pe 15 aprilie, la Bârlad se va desfășura a III-a ediție a Concursului Județean „Ioan Nicolau”, dedicat profesorului de excepție al Școlii de Muzică și arte Plastice „N.N Tonitza” din localitate. Concursul a fost inițiat de profesoara Ancuța Oancă, de la Școala „N.N Tonitza”, în 2014 și s-a bucurat de un real succes.

Mariana Bogos„Vor participa la această nouă ediție elevi de la școlile de muzică, dar și de la școlile de cultură generală din Vaslui, Bârlad, Huși și Iași. Fiecare secțiune se va desfășura în locații diferite dar concursul va începe pentru toate secțiunile la ora 9.00. Elevii care cântă la vioară, violoncel, chitară, clarinet, flaut sau trompetă, vor evolua în sala de conferințe a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad. Elevii care studiază pianul în școli de muzică vor susține concursul la Pavilionul «Marcel Guguianu», iar cei care cântă la pian din plăcere și sunt elevi la școli generale se vor întrece în sala de expoziții a Muzeului «Vasile Pârvan», în corpul central”, ne-a declarat Mariana Bogos, directoarea Școlii de Muzică și Arte Plastice din Bârlad.

Premierea celor mai buni elevi din concurs va avea loc în aceeași zi, la ora 16.00, în sala Teatrului „Victor Ion Popa”. Vor fi acordate câte trei premii pentru fiecare secțiune, iar concurenții care vor obține 100 de puncte vor primi trofeul concursului „Ioan Nicolau”. La finalul festivității de premiere vor susține un program muzical câștigătorii dar și orchestra simfonică a Școlii de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: