Home » Justitie » Instructorul-auto vasluian Cristian Coman, reținut după ce ar fi luat sume de până la 4.000 de lei de la cursanți, cu promisiunea că-i va ajuta să obțină ilegal permisul auto

Instructorul-auto vasluian Cristian Coman, reținut după ce ar fi luat sume de până la 4.000 de lei de la cursanți, cu promisiunea că-i va ajuta să obțină ilegal permisul auto

Instructorul -auto Cristian Coman, din Vaslui, a fost reținut, miercuri, de procurori, pentru trafic de influență, după ce ar fi primit sume de până la 4.000 de lei de la cursanți sau diverși tineri, cu promisiunea că-i va ajuta să obțină ilegal permisul auto sau viza medicală necesară admiterii în structurile MApN.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui l-au reținut pentru 24 de ore pe Cristian Coman, instructor auto și profesor de legislație rutieră al unei școli de șoferi din municipiul Vaslui, după ce ar fi primit de la opt tineri bani, cu promisiunea că-i va ajuta fie să obțină ilegal permisul fie viza medicală pentru admiterea în structurile MApN. Tariful pe care l-ar fi practicat instructorul auto era cuprins între 2.000 și 4.000 de lei.

Coman este acuzat, într-o primă fază, de către anchetatori că, în perioada decembrie 2014 – iulie 2015, ar fi pretins și primit de la patru persoane din județul Vaslui sume de până la 4.000 de lei.

În schimbul banilor, instructorul auto lăsa să se creadă că are influență asupra funcționarilor publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Vaslui și asupra polițiștilor examinatori, pentru ca persoanele în cauză să fie declarate admise la susținerea examenului auto, fără îndeplinirea condițiilor legale. De asemenea, suspectul a pretins și primit de la un număr de patru persoane de pe raza județului Vaslui sume de bani cuprinse între 2.000 lei și 4.000 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra medicilor din cadrul Spitalului Militar Galați, mai exact din cadrul comisiei de examinare medicală în vederea admiterii în structurile Ministerului Apărării Naționale”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Procurorii vasluieni, care desfășoară cercetări în acest caz cu polițiști din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Vaslui, îl acuză pe instructorul Cristian Coman de comiterea în total a opt infracțiuni de trafic de influență.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: