Home » Sport » Școala Ștefan cel Mare din Vaslui a lăsat o impresie frumoasă la etapa zonală a Olimpiadei Gimnaziilor la baschet

Școala Ștefan cel Mare din Vaslui a lăsat o impresie frumoasă la etapa zonală a Olimpiadei Gimnaziilor la baschet

Echipa de baschet băieți a Școlii Gimnaziale “Ștefan cel Mare” Vaslui a participat, în perioada 31 martie – trei aprilie, la faza zonală a Olimpiadei Gimnaziilor, competiție găzduită în acest an de municipiul Iași. Emoțiile primei participări și dorința mare de a demonstra că fac față unei competiții de asemenea nivel au făcut ca în final, Școală Gimnaziala “Ștefan cel Mare” Vaslui să obțină mențiune, locul V. Echipa a reușit să facă meciuri foarte bune în compania echipelor reprezentând județe cu tradiție în jocul de baschet, precum Iași, Suceava și Bacău, având o medie de 32 de puncte înscrise pe meci. Echipa, în marea ei majoritate, a avut în componență elevi de clasa a VII-a, astfel încât, la anul, cu experiența câștigată și cu mult mai multă pregătire băieții speră la o clasare mult mai bună. Vasluienii au alcătuit cea mai tânără echipa a competiției, care a fost și recompensată de Comitetul Olimpic Român cu un rând de echipament.

lefter cristina mihaela„Am obținut mențiune la prima noastră participare la faza regională, iar băieții și-au stăpânit cu greu emoțiile. Au reușit totuși să fie foarte aproape de celelalte echipe ca scor de aceea sunt foarte mulțumită. Am pierdut cu scoruri bune, 39 – 32 sau 41 – 34. Lipsa de experiență, lipsa jocurilor și-a spus cuvântul. Pentru a compensa acest aspect am făcut câteva meciuri de pregătire înaintea competiției, cu liceele din Vaslui, Liceul Mihail Kogălniceanu Liceul Emil Racoviță și Colegiul Economic «Anghel Rugină». Felicitări băieților din tot sufletul pentru progresul pe care l-au făcut în cele câteva luni de pregătire. Important este că a existat foarte multă dorința și că am învățat împreună din această competiție. S-a popularizat această disciplină în școala noastră, prin succesul de a ne califica la faza pe regiune. Reușita a fost un factor motivațional pentru toți copiii, de la cei mai mici la cei mai mari să începe să joace baschet”, a declarat pentru Est News Mihaela Lefter, profesoară la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Vaslui.

Au jucat pentru Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Vaslui : Matei Luncanu, Florin Ciurescu, Tudor Haulica, Gabi Romașcu, Dragoș Florea, Ștefan Otel, Răzvan Florea, Rareș Anton, Șerban Tacu și Eduard Popa. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: