Home » Administratie » Bârladul, în roz optimist. De ce au lalelele plantate pe domeniul public tijele mai scurte față de anii trecuți

Bârladul, în roz optimist. De ce au lalelele plantate pe domeniul public tijele mai scurte față de anii trecuți

ungureanu-olga-primarie1De câteva zile, bârlădenii au constatat că orașul lor e mai colorat. Au înflorit lalelele. Sute de lalele de culoarea somonului dau o notă optimistă orașului, în zonele în care au fost plantate – Grădina Publică, parcul teatrului, zona culturală și Cerbul de Aur. Surprinzător, nu a fost furată nicio floare până acum, stiut fiind faptul că Poliția Locală nu poate păzi non-stop spațiile pe care sunt plantate florile.Lalele 2

„Am plantat în toamna trecută 23.800 de bulbi de lalele, iar primele, de culoarea somon, au înflorit deja. Sunt dintr-o specie timpurie, dar din cauza vremii deosebit de calde au înflorit mai devreme de 15 aprilie, când este perioada lor propice. Avem plantate și lalele din soiuri semitimpurii, care vor Lalele 3înflori aproximativ pe 20 aprilie, astfel că, până la 1 Mai, orașul va fi plin de lalele multicolore”, a declarat ing. Ungureanu, șefa Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei municipiului Bârlad.

Dacă nu s-a rupt nicio lalea, este și pentru că, florile nu pot fi comercializate, având tija mai scurtă decât cele plantate în anii trecuți.

„Anul acesta am plantat lalele cu tija de 30 de centimetri, față de 50 cm cât aveau cele de anul trecut. Este mai greu să le duci la piață să le vinzi. Totuși, persoanele care doresc informații despre soiurile de lalele plantate de Serviciul Spații Verzi ne pot contacta la Primărie pentru a obține detalii despre cultivarea și îngrijirea lalelelor”, a mai spus  Olga Ungureanu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor