Home » Justitie » Cum le-au picat trei braconieri ca laptele în păsat, celor de la Arme și Muniții. Unul dintre a pus la încercare vigilența polițiștilor

Cum le-au picat trei braconieri ca laptele în păsat, celor de la Arme și Muniții. Unul dintre a pus la încercare vigilența polițiștilor

de Marian MOCANU

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, însoțiți de luptători de la Acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, au desfășurat,, luni, o acțiune pe raza comunelor Deleni și Lipovăț pentru prevenirea și combaterea vânătorii ilegale și infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor.

La marginea unei păduri din apropierea localității Căpușneni, polițiștii au oprit un autovehicul în care se aflau trei bărbați, în vârstă de 33 ani, 43 și respectiv 53 ani, toți domiciliați în comuna Deleni. La control, polițiștii au descoperit în mașină o armă de foc lungă, confecționată artizanal, aparținând bărbatului în vârstă de 43 ani, două lanterne și o secure. Bărbatul a încercat să fugă, însă a fost imobilizat de polițiști. La un control mai amănunțit, s-a descoperit și motivul pentru care braconierul încerca să se sustragă controlului: avea în buzunare 8 cartușe de vânătoare calibrul 12 mm. Niciunul dintre vânătorii de ocazie nu aveau permis de deținere legală de arme și muniții.

În această perioadă, vânătoarea este oprită la toate speciile, cu excepția răpitoarelor. Chiar și în cazul în care ar fi avut permis de vânătoare, orice ieșire cu arma se face doar cu o autorizație emisă de proprietarul fondului de vânătoare, în acest caz Asociația Județeană de Pescari și Vânători Sportivi Vaslui.

„Arma letală, muniția și celelalte bunuri au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic. De asemenea, autoturismul cu care cei trei s-au deplasat pe fondul cinegetic a fost indisponibilizat”, a declarat Loredana David, purtătorul de cuvând al IPJ Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: