Home » Administratie » Acumularea Căzănești, luată cu asalt de formațiunile intervenție a protecției civile

Acumularea Căzănești, luată cu asalt de formațiunile intervenție a protecției civile

Marian MOCANU

Mobilizare impresionantă de forțe pe malul acumulării Căzănești, de lângă Negrești, dar și în satele din aval. Scafandri, pompieri, polițiști, militari, echipe ai protecției civile ori simpli locuitori ai zonei, dar și reprezentanți ai instituțiilor cu rol în intervenție în caz de catastrofă, cu toții au fost prezenți la un exercițiu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

exercitiu isu (3)Ieri, lângă Negrești, a avut loc exercițiu de cooperare cu tema ,,Intervenția forțelor specializate pentru limitarea și înlăturarea urmărilor inundațiilor produse în aval de acumularea Căzănești”, condus de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui. Cu această ocazie au fost puse în practică mai multe scenarii, cu scopul de a verifica pregătirea, antrenarea, perfecționarea și verificarea capacității de conducere a structurilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență, precum și a modului de planificare și desfășurare a acțiunilor specifice, potrivit competențelor în astfel de situații de urgență.

Un prim scenariu a constat în intervenția pentru limitarea și înlăturarea urmărilor unui accident la o construcție hidrotehnică a acumulării Căzănești și, ulterior, intervenția pentru limitarea și înlăturarea urmărilor inundațiilor produse în aval de acumularea Căzănești care au afectat suburbiile Parpanița, Poiana și orașul Negrești, satele Voinești, Vulturești, Cănțălărești și Ștefan cel Mare, aflate în aval de acumulare. În acest timp, scafandrii militari au desfășurat un alt exercițiu, privind intervenția pentru căutarea și salvarea unei persoane înecate în acumularea Căzănești. La exercițiu au participat forțe și mijloace aparținând Ministerului Afacerilor Interne, UM Bârlad, Sistemului de gospodărie a Apelor, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Serviciului de Ambulanță Județean și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență Negrești, Vulturești și Ștefan cel Mare ale județului Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: