Home » National » Aleșii vor ca 1 iunie să fie zi liberă

Aleșii vor ca 1 iunie să fie zi liberă

1 iunie ar putea fi zi liberă, potrivit unui proiect de lege depus la Senat de parlamentari de la toate partidele.

”În societatea actuală, timpul a devenit o resursă critică, atât la birou, cât și acasă. 24 de ore par să nu mai fie suficiente, iar găsirea unui echilibru între viața personală și cea profesională este o provocare din ce în ce mai mare. Muncim peste program și facem sacrificii pentru ca cei mici să aibă o viață mai bună. Dar de multe ori lipsește ce e mai prețios pentru ei: prezența fizică a părinților lor. Să le oferim celor mici timp de calitate și amintiri pentru o viață”, spun parlamentarii în expunerea de motive.

Ei argumentează necesitatea ca 1 iunie să fie zi liberă prin aceea că ”trăim într-o societate dominată de valori materiale”, iar ”de Ziua Copilului în majoritatea grădinițelor și școlilor primare din România se organizează evenimente pentru a-i celebra pe cei mici, iar copiii evoluează în cadrul acestor spectacole”.

”Lipsa părinților din cadrul acestor evenimente are implicații psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinței de a-i face mândri și de a primi aprecierea părinților, copiii au nevoie de susținere în cadrul evenimentelor unde performează, evenimente care au o încărcătură emoțională ridicată și reprezintă o sursă de stres pentru ei”, explică semnatarii, arătând că nu toți angajatorii au disponibilitatea de a acorda o zi de concediu părinților de 1 iunie.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: