Home » Justitie » Asistentă maternală anchetată după ce copilul pe care-l are în plasament a rănit o femeie cu o mașină furată

Asistentă maternală anchetată după ce copilul pe care-l are în plasament a rănit o femeie cu o mașină furată

O asistentă maternală profesionistă din județul Vaslui este cercetată disciplinar de autoritatea pentru protecția copilului după ce băiatul de 13 ani pe care-l are în plasament a furat o mașină cu care apoi a rănit o femeie de 68 de ani.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DAGSPC) Vaslui a demarat o anchetă în cazul unei asistente maternale profesioniste din municipiul Bârlad a cărui copil pe care-l are în plasament a rănit o femeie cu mașina pe care a condus-o aproximativ zece metri. Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, în timp ce asistenta maternală, împreună cu băiatul de 13 ani avut în plasament, se afla la niște rude într-o suburbie a orașului vasluian Murgeni. La un moment dat, susțin reprezentanții DGASPC Vaslui, copilul a luat cheile mașinii asistentului maternal, cu scopul de a o muta din fața garajului gazdei. Băiatul s-a urcat la volan și, după ce a parcurs aproximativ zece metri, a lovit o femeie de 68 de ani care mergea pe marginea drumului. În urma accidentului, victima a fost transportată la ambulanța la Spitalul de Urgență Bârlad, unde medicii au diagnosticat-o cu politraumatism.

Copilul auzise că asistenta maternală nu parcase bine și a vrut să-i facă o surpriză, fără a se gândi și la consecințe. Credem că a fost doar un moment de teribilism al băiatului. Până acum, femeia la care copilul se află în plasament nu a mai avut probleme. Însă, în urma incidentului, va fi cercetată disciplinar pentru a se stabili dacă se impune luarea vreunei măsuri”, a declarat responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Ela Popa.

Pe lângă ancheta ce o vizează pe asistenta maternală, specialiștii DAGSPC Vaslui îl vor consilia psihologic pe copil pentru a trece mai ușor peste trauma suferită. În prezent, băiatul este cercetat penal de polițiști pentru vătămare corporală din culpă și furt calificat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor