Home » Politic » Deputatul Adrian Solomon vine cu vești despre pensiile militarilor, polițiștilor și funcționarilor cu statut special: ”Am reușit să ajungem la o formulă convenabilă, atât pentru Guvern, cât și pentru militari”

Deputatul Adrian Solomon vine cu vești despre pensiile militarilor, polițiștilor și funcționarilor cu statut special: ”Am reușit să ajungem la o formulă convenabilă, atât pentru Guvern, cât și pentru militari”

Militarii pot răsufla ușurați. Principalul scop al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială- amendarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2016, a dat roade. Au fost aduse modificări și completări legislative, așa încât pensiile militarilor/polițiștilor/funcționarilor publici cu statut special să nu scadă în perioada următoare, așa cum prevedea inițial ordonanța 57.

Deputatul Adrian Solomon a dus câteva lămuriri cu privire la pensiile militare de stat, discutate în cadrul ședinței Comisiei de Muncă, pe care o conduce: ”Introducerea în această ordonanță (OUG 57/2015) a articolului 40, care modifică legea 223 a pensiilor militare, a trezit în comunitatea militară o puternică emoție. Printre multe alte prevederi, era stipulată și o scădere a cuantumului de calcul a pensiei de la 80% din veniturile realizate la funcția de bază în șase luni consecutive, din ultimii cinci ani, la 65%. Am reușit împreună cu sindicatele, cu ministerul, cu cei care au participat la ședință, să ajungem la o formulă convenabilă, atât pentru Guvern, cât și pentru militari. Am modificat astfel articolul 29, ce stabilește cuantumul pensiei de serviciu în procente din baza de calcul, scoțând toate acele sporuri și indemnizații suplimentare. Am reușit să ajungem la o înțelegere astfel încât cuantumul de 80% să rămână valabil și să se scoată din calcul plafonul de 100%. De asemenea, am cerut ministerului ca de acum acel ordin militar – meritul militar clasa I, II și III, să se refere cu adevărat la militarii merituoși și nu doar criteriul vechimii să stea la baza acordării acestuia. În privința ordinului militar clasa I, valoarea maximă va fi de 120%, deoarece respectivul ordin este purtător de o creștere de 20% la veniturile militarului, inclusiv la pensie.”
Până la adoptarea acestor modificări și completări, drumul e lung. ”Suntem la începutul dezbaterilor, încă nu le-am finalizat și nu știm ce se va aproba din ce am discutat noi în ședință, pentru că mai sunt încă trei comisii sesizate pe fond, plus o ședință comună în care va trebui să armonizăm toate punctele de vedere de la comisii. Sper ca în final să ajungem la un compromis în favoarea cetățenilor, pentru ca salariile și pensiile lor să nu fie afectate” a mai adăugat parlamentarul bârlădean.

About Simona Vasile

3 comments

  1. Asa ai pacalit barladenii sa te voteze trambitand ca esti impotriva gazelor de sist.Acum ai gasit alta metoda cu salariile marite.Barladul va trebui sa scape din ghearele ciumei rosii PSD.

  2. un ESCROC corupt si-a cumparat primarie pe persoana fizica taie si spanzura in Marlad , e jupan.

%d blogeri au apreciat: