Home » Invatamant » Era nevoie de atâta scandal? O mică reparație morală pentru umilințele profesorului Ioan Adam

Era nevoie de atâta scandal? O mică reparație morală pentru umilințele profesorului Ioan Adam

de Răzvan CĂLIN

Ieri, în cadrul unei ședințe a Consiliului Consultativ al profesorilor de fizică din județul Vaslui, s-a decis ca profesorul bârlădean să însoțească cei cinci elevi bârlădeni care vor reprezenta județul la Olimpiada Națională de Astronomie.

Iată că mai marii din învățământul vasluian au reușit, după strădanii amarnice, să facă dovada că pot lua și decizii înțelepte. Ieri, 7 aprilie, s-a decis ca profesorul bârlădean Ioan Adam să fie desemnat însoțitorul delegației de elevi care vor reprezenta județul Vaslui la Olimpiada Națională de Astronomie, ce se va derula la Craiova, în perioada 20 – 24 aprilie. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a Consiliului Consultativ al profesorilor de fizică din județul Vaslui, desfășurată la sediul Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ). La ședință a fost invitat să participe și profesorul Adam.

”Nu pot decât să salut decizia luată în urma acestei ședințe. Este o decizie corectă, obiectivă, care ar fi trebuit luată de la bun început. Și nu o spun cu emfază sau dintr-un orgoliu ieftin, ci pentru că așa este corect”, ne-a declarat Adam.

Profesorul bârlădean face referire la faptul că potrivit unei înțelegeri făcută la nivel național, cel care însoțește lotul de elevi calificați la faza națională a competiției este ales profesorul ce are cei mai mulți ”ucenici” pregătiți. Cum anul acesta, din cei cinci elevi (toți din Bârlad), nu mai puțin de patru sunt pregătiți de Adam (iar unul de profesorul Cătălin Angheluță), atunci era și normal ca el să însoțească lotul de olimpici. Însă, într-o primă fază, conducerea ISJ Vaslui a decis, într-un mod cu totul arbitrar și lipsit de obiectivitate, să o desemneze pe inspectoarea de fizică Irina Dumitrașcu. S-a dorit a fi un fel de pedeapsă pentru îndrăzneala lui Adam de a contesta vehement o altă decizie capricioasă și nedreaptă luată de aceeași șefi ai ISJ Vaslui: repartizarea telescopului venit de la Ministerul Educației Naționale la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui. Deși nici liceul în cauză și nici o altă unitate de învățământ vasluiană nu a avut un singur elev calificat măcar la faza județeană a olimpiadei de astronomie. Asta în condițiile în care Bârladul, de 13 ani, ”produce” olimpici naționali și internaționali în acest extrem de complex domeniu științific, toți fiind pregătiți de profesorul Adam, căruia în ultimii ani i s-a alăturat și profesorul Angheluță. Între timp, telescopul cu pricina a ajuns la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”, într-o tentativă stângace de a mai drege busuiocul din partea ”generalului” Gabriela Plăcintă.

”Și tot la ședința de ieri, am fost anunțat că Asociația ProFizica Vaslui va oferi un telescop Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bârlad. Însă, așa cum am spus de la bun început, eu nu mă voi atinge de acest obiect pentru că nu accept pomană de la nimeni. Eu am cerut din capul locului ca telescopul oferit de Ministerul Educației să ajungă la acest veritabil centru de excelență în domeniul astronomiei care funcționează de atâția ani în Liceul ”Mihai Eminescu”, grație eforturile noastre și ale acestor copii muncitori și inteligenți. Așa că nu voi folosi acest telescop de Profizica Vaslui. Noi ne bucurăm că vom avea sprijinul Primăriei Bârlad grație parteneriatului fixat a se încheia cu Asociația Astronomică Sirius”, ne-a mai spus Adam. Care este și președintele acestei organizații nonguvernamentale.

 

About Razvan Calin

One comment

  1. colega de liceu

    Bai Zupcau, retardul combinat cu alcoolul isi spun cuvantul…Domnul profesor Avram e unul care merita toata stima ( la fel si domnul Profesor Gohoreanu, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ) iar Adam e altul – un reclamagiu consacrat care n-a scos un olimpic la fizica dar i s-a urcat vedetismul la cap si a dat in paranoia…Adam e acela care se imbata crita la banchetul elevilor si se dadea la fete. Creierul tau alterat face sa nu-ti aduci aminte nici anul cand ai terminat liceul dar iti aduci aminte ca iti dadea profesorul de romana peste mana si gura ca erai analfabet…

%d blogeri au apreciat: