Home » Administratie » Peste 170 de sancțiuni date firmelor de ITM într-o singură lună pentru nerespectarea legislației muncii

Peste 170 de sancțiuni date firmelor de ITM într-o singură lună pentru nerespectarea legislației muncii

Peste 170 de sancțiuni, în valoare de 115.300 lei, au fost date în județ de Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui pentru nerespectarea legislației muncii, inclusiv pentru folosirea „la negru” de personal în desfășurarea unor activități în cadrul firmelor.

Aproape jumătate din cei 163 de agenți economici din județul Vaslui controlați în luna martie de ITM au fost găsiți în neregulă în ceea ce privește legislația muncii. Astfel, au fost sancționați 71 de angajatori, cărora inspectorii de muncă le-au aplicat 171 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 161 de amenzi și avertismente au fost date în domeniul sănătății și securității în muncă. Însă, cele mai mari amenzi, deși numai 20 la număr, în valoare de 81.800 de lei, au fost aplicate în domeniul relațiilor de muncă, existând și două cazuri de angajatori care foloseau „la negru” personal în desfășurarea unor activități în cadrul firmelor.

Sancțiunile au fost aplicate pentru neconformități precum neelaborarea de instrucțiuni proprii pentru fiecare loc de muncă, neasigurarea examenului medical la angajare și periodic și neefectuarea instructajului de protecție a muncii. De asemenea, s-a constatat lipsa echipamentului de lucru și de protecție, precum și cea a materialelor necesare informării și instruirii lucrătorilor”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Tot în luna martie, au fost raportate la ITM Vaslui și cinci accidente de muncă, însă, din fericire, nici unul mortal. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: