Home » Justitie » Traficanții de droguri în „panacotta” rămân în arest

Traficanții de droguri în „panacotta” rămân în arest

de Marian Mocanu

Cei cinci tineri bârlădeni acuzați de introducere în țară de droguri de risc vor rămâne în arest, în ciuda cererilor acestora de înlocuire a acestei măsuri cu una mai ușoară. Nici unul nu recunoaște faptele, și, în același timp, nu are nici o justificare pentru armele și muniția descoperită la percheziții de procurorii DIICOT, care se bănuiește că ar fi fost procurate tot din activități infracționale.

Judecătorii tribunalului Vaslui au prelungit ieri mandatele de arestare preventivă a celor cinci tineri bârlădeni prinși că transportau canabis în cozonaci „panacotta” aduși din Italia. Magistrații au respins totodată cererile de schimbare a arestului preventiv cu altă măsură mai ușoară, formulată la unison de cei cinci acuzați, Tiberiu Ștefăniță (31 de ani) zis „Baneni”, Radu Ciprian Costea (24 de ani), Octavian Tomescu (26 de ani), Gabriel Stratulat (29 de ani)  zis „Găvănel” și Aurelian Dragoș Mureșanu (40 de ani). Tot la unison, cei cinci fac pe nevinovații, declarând că nu știu ce era în pachetul pe care l-au ridicat de la aeroportul Otopeni și în care au fost descoperite 488,6 grame de hașiș. Tiberiu Ștefăniță, Radu Ciprian Costea și Octavian Tomescu, acuzați, primul, de introducere în țară de droguri de risc, iar ceilalți doi de complicitate la această infracțiune, au fost arestați pe 24 februarie, în urma unui flagrant organizat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul teritorial Vaslui, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și ai BCCO Iași. Tinerii abia ce intraseră în posesia unui colet, trimis din Italia, care conținea cantitatea de 488,6 g droguri de risc, de tip rezină de cannabis – hașiș. Drogurile, ascunse în interiorul unui cozonac, fuseseră procurate de Tiberiu Ștefăniță și urmau să fie transportate la el acasă, cu ajutorul celorlalți doi. Ulterior, la perchezițiile domiciliare făcute de procurorii DIICOT, a fost descoperit un adevărat arsenal, format din două pistoale marca BBM, model 315, calibrul 8 mm, unul cu glonț și altul cu gaz, o pușcă semi-automată marca Ruger model 1.022 carabine, sute de cartușe, materiale de confecționat cartușe de vânătoare, inclusiv obiecte destinate confecționării artizanale a acestora și nu mai puțin de 2.171 capse Genofix.

Ulterior, pe 15 martie, a venit rândul altui bârlădean – Gabriel Stratulat – să intre după gratii pentru ca, o săptămână mai târziu, procurorii DIICOT să-l ridice și pe șeful grupării, Aurelian Dragoș Mureșanu. Acesta din urmă, originar din Zorleni, după ce a trăit mai multă vreme în Italia, unde avea legături cu lumea interlopă de acolo, se pare că ar fi venit cu ideea înființării acestei rețele de traficanți de droguri. Armamentul și muniția de diferite tipuri și calibre, bijuterii și ceasuri, descoperite cu ocazia perchezițiilor, se bănuiește că ar proveni tot din activități infracționale, însă acuzații invocă, la fel ca în cazul drogurilor găsite asupra lor, că nu ar ști nimic în legătură cu acest subiect. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei cinci tineri bârlădeni „întreprinzători” riscă ani grei de închisoare.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: