Home » Justitie » Zeci de deținuți din Penitenciarul Vaslui, testați prin chestionare cu privire la ceea ce înseamnă diabetul zaharat

Zeci de deținuți din Penitenciarul Vaslui, testați prin chestionare cu privire la ceea ce înseamnă diabetul zaharat

Zeci de deținuți din Penitenciarul Vaslui au fost testați prin chestionare cu privire la ceea ce înseamnă diabetul zaharat, la finalul unui proiect derulat, pe 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, în cadrul închisorii vasluiene.

Ziua Mondială a Sănătății a fost marcată în acest an și în Penitenciarul Vaslui, unde 30 de deținuți au participat la derularea unui proiect în care s-a dezbătut problematica diabetului în rândurile populației și chiar a celor aflați în detenție. Pe lângă prevenția, diagnosticul și modul de tratare a persoanelor cu diabet, deținuții au fost informați cu privire la cunoașterea semnelor și simptomelor de boală, precum și asupra conștientizării modificărilor psihologice apărute ca urmare a dezvoltării unei afecțiuni organice în diferite etape ale vieții personale.

Susținerea acestui proiect în rândul deținuților aflați în custodie penitenciară are menirea de a crește nivelul cunoștințelor generale ale participanților cu privire la importanța sănătății la nivel mondial și, totodată, de a genera și de a cultiva un climat psihosocial pozitiv care să satisfacă nevoile educaționale și de socializare ale acestora. Informațiile specifice vor fi diseminate întregii populații carcerale, prin desfășurarea de acțiuni eficiente în ceea ce privește prevenția, diagnosticul și îngrijirea persoanelor cu diabet, dar și printr-o  analiză a problematicii deținuților cu boli cronice aflați în mediul penitenciar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

La finalul activității desfășurată în Penitenciarul Vaslui de Ziua Mondială a Sănătății, celor 30 de deținuți li s-a testat nivelul cunoștințelor și deprinderilor de comunicare dobândite în cadrul proiectului educativ, prin aplicarea unui chestionar cu itemi din materialul prezentat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor