Home » Business » BMW face o mutare șoc. Vrea să devină primul producător auto care care să ofere mașini de închiriat pe minute, pe modelul Drivy. Un minut va costa 49 de cenți

BMW face o mutare șoc. Vrea să devină primul producător auto care care să ofere mașini de închiriat pe minute, pe modelul Drivy. Un minut va costa 49 de cenți

BMW se pregătește să devină primul producător de autovehicule care va lansa un serviciu premium de închiriere autoturisme la minut, scrie Financial Times.

BMW inițiază sistemul de închiriere autoturisme, de tip car sharing,  pentru a-și spori veniturile afectate de cădearea vânzărilor de autoturisme, o dată cu  apariția mașinilor fără șofer și proliferarea serviciilor de mobilitate oferite de companiile de profil.

Noua inițiativa a companiei germane, prin care proprietarii BMW speră să câștige bani în plus prin închirierea de mașini, va începe ca un proiect în orașul american Seattle .

BMW a pus la dispoziție o flotă de 370 de mașini disponibile spre închiriere, printr-un serviciu nou care va oferi închirierea pe o durată de ordinul minutelor .

Proiectul BMW este destinat în special persoanelor mai tinere care, potrivit unor cercetări, sunt din ce în ce mai puțin interesați de achiziționarea unui automobil.

„Ar fi o neglijență din punctul nostru de vedere, dacă ignorăm modul în care tinerii folosesc mobilitatea .Publicul nostru țintă sunt oamenii mai tineri, care nu cumpără mașinile noastre „, a declarat Peter Schwarzenbauer , membru al consiliului BMW responsabil pentru mărcile Mini, Rolls- Royce și divizia de mobilitate a companiei, referindu-se la inițiativa ReachNow.

Pentru a închiria un BMW seria 3, un Mini sau modelul electric i3, utilizatorii vor plăti 49 de cenți pe minut , cu un sistem cu trei niveluri de limitare a costurilor la  50 de dolari pentru 3 ore, 80 de dolari pentru 12 ore și 110 dori pentru 24 ore. O mașină va putea fi condusă pentru cel mult patru zile, dar accentul este pe modelul de închiriere pentru o perioadă cât mai scurtă, pentru folosirea autoturismului în scopul unei singure călătorii.

Parcare autoturismului va fi gratuită în zonele rezidențiale și cele din jur, datorită unui acord cu autoritatea de transport din Seattle. Utilizatorii vor găsi mașinile BMW folosind o aplicație pe smartphone și după utilizare autoturismului, îl vor putea lăsa oriunde într- o zonă de origine desemnată.

Sursa: zf.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: