Home » Justitie » Clemență arătată de judecătorii bârlădeni față de Andrei Spiridon, designerul de modă bârlădean acuzat că a violat o minoră!

Clemență arătată de judecătorii bârlădeni față de Andrei Spiridon, designerul de modă bârlădean acuzat că a violat o minoră!

de Marian MOCANU

Judecătoria Bârlad a dispus iarăși anularea măsurii arestului la domiciliu și înlocuirea cu cea de control judiciar. Noroc de Tribunalul Vaslui care a admis contestația procurorilor bârlădeni, astfel că Silvian Andrei Spiridon mai rămâne cel puțin o lună în arest la domiciliu.

La sfârșitul săptămânii trecute s-a mai consumat un episod din controversatul caz al tânărului creator de modă bârlădean – Silvian Andrei Spiridon (29 de ani) – care este acuzat că ar fi violat o minoră de 17 ani. Am putea spune că este o nouă dovadă a inexplicabilei clemențe de care dau dovadă judecătorii bârlădeni în acest caz. Pentru a doua oară în acest dosar, avocații lui Spiridon au solicitat și, culmea, ba chiar au și obținut maximum de clemență din partea instanței bârlădene: Andrei Spiridon a scăpat de arest la domiciliu. Însă, bucuria tânărului a fost de scurtă durată pentru că, imediat, procurorii bârlădeni au contestat la Tribunalul Vaslui decizia luată de instanța bârlădeană. Așa că, vineri, 8 aprilie, magistrații vasluieni au admis contestația procurorilor bârlădeni și, în consecință, Spiridon va rămâne în arest la domiciliu. Măsura este valabilă pentru 30 de zile, mai exact până pe 10 mai 2016.

În chiar prima noapte de Crăciun a anului trecut, Spiridon a convins o minoră în vârstă de 17 ani, elevă la un liceu din Bârlad, să iasă la o plimbare cu mașina prin oraș. La un moment dat, a demarat în trombă și s-a oprit abia la marginea unei păduri din apropierea orașului, unde a obligat fata să întrețină cu el relații sexuale. După ce i-a povestit bunicii prin ce a trecut, minora a făcut plângere la poliție a doua zi. După audieri procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a violatorului, însă magistrații Judecătoriei Bârlad nu au fost de acord și au dispus cercetarea în libertate a acestuia. Ulterior, în urma contestației procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, Tribunalul Vaslui a dispus plasarea în arest la domiciliu a lui Spiridon. După doar câteva zile, acesta a făcut o cerere prin care solicita permisiunea instanței de a părăsi domiciliul, pentru a se prezenta la serviciu, respectiv chiar la societatea unde era administrator, situată în centrul Bârladului. Aproape că nu a fost o surpriză faptul că judecătorii bârlădeni i-au aprobat, pe 21 ianuarie, cererea ca zilnic, de luni până joi, între orele 12 și 16.30, Spiridon să fie liber! Ulterior, judecătorii Tribunalului Vaslui au admis contestația procurorilor și rejudecând cauza au respins ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat.

Spiridon era considerat de revistele de specialitate un tânăr designer promițător. El a studiat la o școală de top din Milano, Italia, unde a învățat și lucrat cu nume mari din industria modei. Dacă va fi condamnat pentru viol, el va avea timp să lucreze după gratii noi creații vestimentare sub marcă proprie timp de 3 – 10 ani, cât este pedeapsa pentru această infracțiune.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: