Home » Sport » HC Vaslui a învins, în meci amical, pe Victoria București

HC Vaslui a învins, în meci amical, pe Victoria București

Sâmbătă, de la ora 12:00, echipa de handbal masculin HC Vaslui a învins într-un meci amical formația Victoria București, scor 49 – 22. Victoria vasluienilor nu a fost pusă în niciun moment sub semnul îndoielii, la pauză conducând cu 25 – 7. Spectacolul și legarea relațiilor de joc a fost obiectivul principal hc vaslui - victoria bucurestipentru formația antrenată de Sandu Iacob. Adversara vasluienilor este câștigătoarea campionatului de amatori din capitală și are în componență jucători care au făcut handbal de performanță. Din lotul bucureștenilor fac parte Traian Campanu, fost jucător la HC Vaslui, dar și Răzvan Tatu, băiatul directorului de la Direcția pentru Tineret și Sport Vaslui. Alături de aceștia au mai evoluat pentru Victoria București: Cătălin Neaga, Alexandru Barbu, Dan Vasiloiu, Mădălin Malinescu, Sergiu Campanu, Răzvan Anghel, Alexandru Sabău, Costin Moraru, Vlad Soimareanu și Dragoș Cristea.

Alin Roșu a revenit pe teren

Suporterii vasluieni au primit un motiv de bucurie și încredere în faptul că echipa HC Vaslui poate evolua în Liga Națională și în sezonul viitor. Cel de-al doilea marcator al echipei, Alin Roșu, a revenit pe teren în amicalul cu Victoria București, după o pauză considerabilă. Vasluianul a suferit în luna februarie o accidentare în timpul antrenamentelor, iar verdictul a fost ruptură de metatarsiene. Acesta are 100 de goluri marcate pentru HC Vaslui în sezonul actual al primului eșalon de handbal masculin din România.

Începe play-out-ul

Perioada de pauză ia sfârșit pentru vasluieni, care dispută miercuri primul meci din play-out. Vor întâlni acasă, în Sala Sporturilor, formația CSM Ploiești. Vasluienii ocupă înainte de începerea play-out-ului locul trei, cu 16 puncte, în timp ce ploieștenii ocupă locul patru, cu 14 puncte. Doar primele două locuri, ocupate de Energia Pandurii Târgu Jiu (24) și Minaur Baia Mare (19) asigură menținerea în primul eșalon și în sezonul viitor, în timp ce următoarele două locuri dispută barajul cu echipe din Divizia A. Ploieștenii au fost un adversar incomod în acest sezon pentru handbaliștii vasluieni, care nu au reușit să îi învingă în ultimul meci, disputat la Vaslui, scor 27 – 27, în timp ce în meciul din tur, CSM Ploiești a învins HC Vaslui cu 33 – 26. Totuși, statistica celor 26 de meciuri din sezonul regulat al Ligii Naționale prezintă o diferență considerabilă de valoare, atât că puncte dar și că goluri marcate și primite. Vasluienii au terminat prima parte a sezonului cu 32 de puncte, 753 de goluri marcate și 748 primite, fiind singura echipă din play-out cu golaveraj pozitiv. Ploieștenii au strâns doar 18 puncte și au – 45 la golaveraj, cu 756 de goluri primite și doar 711 marcate. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: