Home » National » Nisipul din Sahara strică vopseaua din România | Ploaia cu noroi ar putea distruge mașinile!

Nisipul din Sahara strică vopseaua din România | Ploaia cu noroi ar putea distruge mașinile!

Fenomenul din ultimele zile, respectiv ploia care a adus la sol un nor de nisip saharian abătut peste România, poate afecta autoturismele în trei feluri: pătează vopseaua, poate afecta motorul pe interior și crește consumul de benzină. Cel mai bine ar fi să mergi cu mașina la spălătorie de urgență!

Românii care au circulat în weekend cu mașina prin zone în care a plouat, au observat că pe parbriz se depunea permanent, odată cu picăturile de apă, un strat de noroi care reducera vizibilitatea. Practic, ploua cu noroi. A fost vorba despre un nor depraf din deșertul Sahara adus de curenții de aer peste țara noastră și depus brusc la sol prin intermediul ploilor care au acopeerit țara. Rezultatul: autoturismele au fost acoperite de un praf galben -, ca și când ar fi participat la raliu!

Sandu Manolache, mecanic auto cu zeci de ani vechime, ne-a spus ce ar trebui să facem în asemenea situații pentru a proteja mașina.

”Nisipul în sine nu poate afecta autoturismul, dar dacă norul de praf a trecut prin zone cu aciditate crescută, atunci vopseaua mașinii va avea de suferit, în sensul că se va păta în scurt timp. De aceea ar fi bine să fie spălate cât mai repede posibil. De asemenea, dacă nisipul este adus de o furtună, atunci el poate ajunge în motor, în inima autoturismului, unde acționează ca un șmirghel, distruge. De aceea ar fi bine ca filtrele de aer și de polen să fie schimbate după asemenea evenimente”, ne-a spus Sandu Manolache.

Specialistul a adăugat că filtrul de aer este lăsat înfundat cu nisip mai are un inconvenient: crește consumul de combustibil al mașinii.

Sursa: libertatea.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: