Home » Sport » RC Bârlad a remizat în Cupă, cu RCM Galați

RC Bârlad a remizat în Cupă, cu RCM Galați

Rugby Club Bârlad a remizat sâmbătă, scor 20 – 20, într-un meci împotriva RCM Galați, din cadrul Cupei României la Rugby. Partida disputată pe stadionul Rulmentul din Bârlad s-a terminat nedecisă, după ce jucătorii ambelor echipe au punctat câte trei eseuri, o transformare și o lovitură de pedeapsă.

Din lotul RC Bârlad au făcut parte: George Mătase, Daniel Marius Tei, Eduard Macarescu, Cătălin Narcis Postolache, Vasile – Alexandru Strat, Cristian Constantin, Andrei Munteanu, Tachel Justian (căpitan), Gabriel Rupanu, Cristi Marius Chițu, Adrian Diaconu, Ștefan Cucoș, Marius Lucian Munteanu, Alexandru Cristian Vald, Alin Laurențiu Andrei, Alexandru Brăileanu, Dumitru – Tinel Baisan, Marius Andrei Hurez, Bogdan Nicolae Lungu, Mihai Daniel Cojocaru și Florin Ibanescu.

Lotul galatenilor a fost alcătuit din Cristian Lesanu, Român Cangea, Claudius Carangbet, Dragoș Giușcă, Gheorghe Brânză, Serghei Budaian, Cristi Boboc, Gabriel Dănăilă, Ionuț Georgian Cucu, Gabriel Partenie, Costel Manolache, Semion Popa, Igor Misin, Marius Stânciu, Vasile Leu, Gabriel Cotici, Costel Iulian, Alexandru Siscan, Costel Buruiană, Mihail Diacon, Maxim Pesterean, Teodor Andrei Radu și Ionuț Cosmiuc.

Au arbitrat Robert Andrei Diaconescu, alături de asistenții Bogdan Milita și Marius Grigore.

Distanța dintre RC Bârlad și ocupanta primului loc din seria albastră, CS Năvodari s-a mărit, după victoria liderului din deplasarea de la CSM Bucovina Suceava, scor 39 – 22. Bârlădenii sunt pe trei în grupă, cu opt puncte, gălățenii pe doi cu 11, iar năvodărenii sunt pe primul loc cu 19 puncte. RC Bârlad a înregistrat până acum două înfrângeri, un rezultat de egalitate și o victorie.

În seria roșie, CS Știința Petroșani a învins cu 12 – 9 pe CS Mănăștur. Iar RC Stejarul Buzău a înregistrat o victorie cu 5 – 0, după ce adversara CSUAV Arad nu s-a prezentat pentru disputarea partidei. Liderul RC Buzău are 18 puncte, la mare distanță de locurile doi și trei. Următoarele clasate sunt CS Mănăștur, cu șase puncte și CS Știința Petroșani cu cinci.

rc barlad - conferinta2 În Cupa României locurile întâi din seriile albastră și roșie se vor confrunta, iar învingătoarea va accede în faza superioară. Jocul rezultatelor ne mai poate salva, dar sunt șanse puține pentru că gălățenii au reușit să ia un punct de la noi. Jocul a fost frumos, băieții s-au întrebuințat, am condus tot meciul, am avut 17 – 0 în minutul 22, dar arbitrul a greșit în favoarea lor și a decis practic deznodământul partidei. Ei au alergat după egalare și au reusit spre final chiar să marcheze mai multe puncte decât noi. Am mai marcat și noi încă trei puncte pentru stabilirea rezultatului final, de egalitate. În ce privește campionatul, va începe spre toamnă, după luna august, dar până atunci avem turneele în 7 care sunt în format asemănător. Super Liga va juca separat, iar Divizia Națională separat. Vor fi turnee la Bârlad, Arad, Petroșani, Năvodari și Galați. La turneul de rugby în 7 suntem specialiști în zona aceasta, avem Centrul Olimpic de rugby în 7 și trebuie să fim pe primul loc și să accedem în faza superioară unde bineînțeles lucrurile se schimbă. Până când începe campionatul îmi revine sarcina să formez un lot și relațiile de joc să fie cele mai bune. Ca să avem un obiectiv de promovare, să fim pe locul 1, trebuie să muncim foarte mult în ambele compartimente. Avem un proiect de joc foarte laborios, frumos, un joc foarte deschis, plăcut publicului”, a declarat Ioan Harnagea, antrenorul RC Bârlad, în cadrul unei conferințe de presă.

Bârladul își continuă tradiția de pepinieră

Harnagea a ținut să precizeze și despre modificările de lot care au avut loc în acest an: „Asa cum în fiecare an la început de campionat are loc perioada de transferuri, au fost câteva plecări de la echipa în acest preambul al campionatului, Cupa României. În această primăvară jucători de-ai noștri au plecat la echipe din Super League. Este vorba de Ionuț Balaban, care a fost cel mai prolific jucător al nostru și care a promovat spre echipa națională la o vârstă foarte fragedă, cum nu s-a întâmplat de la Ovidiu Tonița. Ne bucură foarte mult, a plecat la Dinamo, o echipă foarte bine cotată la nivelul campionatului național. Au urmat Mocanu, Neagu și Toader la echipa din Iași, nou promovată în Super Ligă. Jucători care ne fac cinste, suntem mândri că în fiecare an facem promovări spre Super Ligă și echipa națională. Au și apărut doi jucători noi în cadrul lotului, din Republica Moldova, Ion Spătar și Mihai Pătrașcu, doi copii foarte tineri care provin de la echipa națională a Republicii Moldova. Copiii sunt extraordinari, sunt foarte bine cotați și s-au încadrat în programul meu de activitate. Clubul Sportiv Școlar din localitate, Centrul de excelență ne-a oferit și el patru jucători, copii de excepție, Ștefan Cucoș, Adrian Diaconu, Andrei Munteanu și Gabriel Rupanu. În fiecare an facem promovări ca acești copii să aibă activitate și la echipa de seniori. Avem un număr foarte mare de jucători care activează în Super Ligă, trei la Baia Mare, trei la Steaua, unul la Timișoara, unul la Dinamo și trei la Iași. Vorbim totuși despre un oraș ca Bârladul care nu este de mărimea celorlalte care dau echipe de Super Ligă, care au un potențial financiar deosebit.” (George PROCA)

About Tehno Redactor