Home » Sanatate » Ana Smaranda Rinder, ca și reconfirmată ca manager a Spitalului Județean de Urgență Vaslui
Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui

Ana Smaranda Rinder, ca și reconfirmată ca manager a Spitalului Județean de Urgență Vaslui

de Marian Mocanu

Ana Smaranda Rinder a trecut greul examenelor la concursul organizat de Consiliul Județean Vaslui pentru ocuparea postului de manager a Spitalului Județean de Urgență. Singura candidată la concurs, managerul din ultimul mandat a fost notat cu 9.40 la testul grilă, urmând ca zilele viitoare să susțină prezentarea proiectului de management și interviul cu șefii de la CJ. Astfel, în următorii trei ani, Ana Rinder va conduce cea mai mare unitate spitalicească din județ.

Punct final al concursului organizat de Consiliul Județean pentru ocuparea postului de manager a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. La concurs s-a înscris un singur candidat, în persoana managerului în funcție a spitalului, Ana Smaranda Rinder. După ce în luna martie dosarul său a fost acceptat la concurs, la începutul lui aprilie Ana Rinder a susținut proba scrisă, constând într-un test grilă, la care a fost notată cu nota 9.40. Ea a fost declarată admisă la această probă, urmând ca miercuri și joi să susțină ultimele probe, prezentarea proiectului de management și interviul. Dat fiind experiența în postul pentru care a dat concurs, mai mult ca sigur Rinder va conduce acest spital pentru încă un mandat de trei ani.

Pusă în funcție în mai 2013, în primul său mandat Ana Rinder a avut de gestionat situații complicate, de la finalizarea proiectului de reabilitare și dotare a Spitalului Județean de Urgență Vaslui la închiderea secției de oncologie, datorită plecării singurului medic specialist. O altă criză apărută în timpul primului mandat a fost cea a doctorilor ginecologi Simona Botez, Doina Andrei și Adrian Tănăsescu implicați într-un dosar de corupție privind solicitarea și primirea de mită de la pacienți. Conform părerii unanime, atât a personalului medical, a pacienților, dar și a conducerii județului, Ana Rinder s-a achitat foarte bine de sarcini, reușind transformarea în bine a celei mai mare unitate spitalicească din județ.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: