Home / Invatamant / Au început înscrierile pentru Concursul Național de Lingvistică „Corneliu M. Popescu”

Au început înscrierile pentru Concursul Național de Lingvistică „Corneliu M. Popescu”

de Marian Mocanu

Ediția 2016 a Concursului Național de Traduceri Corneliu M. Popescuse va desfășura pe 28 mai, la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. Proba scrisă se va desfășura pe cinci secțiuni: franceză, engleză, spaniolă, rusă și italiană. În premieră, se va introduce și ediția online la limba franceză, limba engleză si limba spaniolă, la aceleași categorii de vârstă ca și proba scrisă.

Pe 28 mai, la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui se va desfășura cea de-a XIII-a ediție a Concursului Național de Traduceri „Corneliu M. Popescu”, competiție școlară singulară în peisajul concursurilor școlare organizate în România. Această ediție se desfășoară sub egida Parteneriatului Strategic Erasmus+ KA2, intitulat Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues”, coordonat de Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui și este înscrisã în calendarul oficial al concursurilor interjudețene școlare fără finanțare MENCS – 2015-2016. Proba scrisă se va desfășura pe cinci secțiuni: limba francezã, limba englezã, limba spaniolă, limba rusă și limba italiană. Ca o noutate absolută a ediției 2016 este proba online, disponibilă la limba franceză, limba spaniolă și limba engleză, la aceleași categorii de vîrstă ca și proba scrisă. Proba online se va desfășura în Sistemul Electronic de Management al Învățării (LMS), produs intelectual al Parteneriatului Strategic Erasmus+ coordonat de liceul vasluian.
Înscrierea se face doar electronic, pe formularul disponibil la adresa http://goo.gl/forms/VbpDEPLwJR sau pe site-urile competiției. Regulamentul ediției a XIII-a, Vaslui, 2016 este disponibil pe: https://drive.google.com/file/d/0B_WI24h7DXN4QlJuR2J4SVJ2TEE/view?usp=sharing.

An de an, această competiție aduce la start peste 200 de elevi din întreaga țară, însoțiți de profesorii îndrumători. Drept dovadă a valorii concursului, acesta se desfășoară și sub patronajul Ambasadei Franței, Institutul Francez din București și a Asociației Culturale ”Europea”.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: