Home » Sanatate » Ministerul Sănătății, dat în judecată de Spitalul Județean Vaslui pentru o amendată de 5.000 de lei aplicată unității sanitare vasluiene

Ministerul Sănătății, dat în judecată de Spitalul Județean Vaslui pentru o amendată de 5.000 de lei aplicată unității sanitare vasluiene

Ministerul Sănătății a fost dat în judecată de conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui, care considerată nejustificată amenda de 5.000 de lei dată în urma controlului desfășurat în luna martie pentru nerespectarea circuitelor funcționale în spital.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui a contestat în instanța de contencios-adminsitrativ a Tribunalului Vaslui sancțiunea pecuniară aplicată de Ministerul Sănătății în urma controlului desfășurat luna trecută la unitatea sanitară vasluiană. Amenda de 5.000 de lei, dată pentru „nerespectarea circuitelor funcționale și a structurii spațial-funcționale a compartimentelor și serviciilor, în conformitate cu reglementările legale în vigoare și cu structura aprobată pentru unitatea sanitară”, este considerată nejustificată de către reprezentanții SJU Vaslui. În consecință, conducerea spitalului vasluian a dat în judecată Ministerul Sănătății, solicitând anularea procesului verbal de contravenție.

„Considerăm total nejustificată această sancțiune, având în vedere că, față de ceea ce s-a constatat la ultimul control al ministerului de resort, am făcut pași foarte mari în toate domeniile. De aceea, credem că cei 5.000 de lei pot fi folosiți tocmai pentru remedierea acelor deficiențe constatate de către echipa de control”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Potrivit sursei citate, acele circuite funcționale la care face referire echipa de control a Ministerului Sănătății sunt în Secția de Pneumoftiziologie, care funcționează într-o clădire veche de peste o sută de ani. În fapt, acest ar fi și motivul pentru care nu ar putea fi respectate circuitele funcționale, cum ar fi, de exemplu, cel al transportului lenjeriei murdare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: