Home » Administratie » Aparate foto, videoproiectoare și laptopuri pentru școlile vasluiene

Aparate foto, videoproiectoare și laptopuri pentru școlile vasluiene

de Marian MOCANU

Nu mai puțin de 81 de școli din județul Vaslui vor primi în folosință gratuită echipamente electronice: aparate foto, videoproiectoare și laptopuri. Acestea vor fi folosite de cadrele didactice și elevi pentru îmbunătățirea situației copiilor și tinerilor, în special de etnie romă, aflați în situații de risc. Echipamentele au fost achiziționate de Consiliul Județean Vaslui în cadrul proiectului „Școala te face OM!”, demarat la începutul anului trecut, cu finanțare europeană.

În cadrul ședinței Consiliului Județean desfășurată luni, 11 aprilie, consilierii au aprobat transmiterea în folosință gratuită a unor bunuri achiziționate în cadrul proiectului „Școala te face OM!” către 81 de școli și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui. Școlile incluse în proiect vor primi fiecare câte un aparat foto în valoare de 364 lei fiecare și câte un videoproiector, al cărui cost este de 1.281 lei/bucata. În plus, 31 dintre  școli, vor primi și câte un laptop performant, al cărui preț de achiziție a fost de 1.935 lei/bucata. Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui, acolo unde va funcționa Centrul de Resurse „Școala te face OM!” va primi, la rândul său, un calculator, o imprimantă multifuncțională și o cameră video, a căror valoare totală depășește 6.500 lei.

Proiectul „Școala te face OM!”, implementat de Consiliul Județean Vaslui, a demarat la începutul anului 2015 și a fost finanțat cu fonduri europene prin Fondul Român de Dezvoltare Socială.

„Proiectul își propune dezvoltarea în toate comunitățile din mediul rural din județul Vaslui a unui cumul de servicii integrate în vederea riscului de abandon școlar, a creșterii participării școlare și a promovării incluziunii sociale a copiilor aflați în situații de risc și a familiilor acestora, în special cei de etnie romă. Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele didactice și elevi deopotrivă, pentru dezvoltarea unor abilități practice și prezentarea mai atractivă a lecțiilor”, a declarat președintele CJ Dumitru Buzatu.

Pentru a intra în posesia echipamentelor, unele școli vor trebui să actualizeze date. Asta pentru că, de la depunerea proiectului și până la finalizare, au apărut unele modificări, cum ar fi numele structurii cu personalitate juridică a unității către care se transmit bunurile. În unele cazuri, la semnarea contractelor de comodat între Consiliul Județean și școlile beneficiare, acestea din urmă nu au comunicat modificările în timp util echipei de implementare a proiectului.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: