Home » Invatamant » Final la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

Final la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

de Marian MOCANU

Termenul limită pentru înscriere a fost vineri, 8 aprilie, când s-au ocupat și cele 388 de locuri rămase libere la clasa pregătitoare. Listele finale vor fi afișate vineri, 15 aprilie, la fiecare unitate școlară, iar în perioada 19 – 22 aprilie se va face centralizarea și soluționarea de către ISJ Vaslui a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ, sau a altor situații apărute.

Vineri, 8 aprilie s-a finalizat și cea de-a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, în urma căreia au fost ocupate și ultimele locuri rămase libere, respectiv 388. Cea mai mare parte (90,95%) din totalul de 4288 de locuri disponibile pentru anul de învățământ 2016 – 2017 a fost ocupat încă de la prima ”strigare”, în luna martie. Locurile la cele mai multe dintre școlile cu renume din județ, în special de la orașe, au fost ocupate în totalitate. Ba în unele cazuri, cum este cel al Școlilor „Mihai Eminescu”, „Elena Cuza” sau „Constantin Parfene” din municipiul Vaslui, numărul cererilor depuse de părinți a fost mai mare decât cel al locurilor disponibile.

În perioada 11 -15 aprilie, este rândul unităților de învățământ din județ să proceseze cererile, cu respectarea normelor în vigoare. Ulterior, se va face completarea, în aplicația informatică, a datelor din cererile – tip de înscriere pentru candidații admiși în această etapă. Vineri, 15 aprilie, la sediile instituțiilor de învățământ vor fi afișate listele finale ale elevilor înscriși în clasa pregătitoare. Apoi, între 19 – 22 aprilie Inspectoratul Școlar al Județului (ISJ) Vaslui va face centralizarea și soluționarea cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate școlară. Tot în acea perioadă ISJ Vaslui va soluționa oricare alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului. Este vorba inclusiv de cererile depuse de părinții care doresc să-și mute copiii la altă unitate de învățământ, mai aproape de casă sau care satisface unele nevoi speciale ale viitorilor școlari.

About Tehno Redactor