Home » Justitie » Avocatul Poporului anchetează Spitalul Bârlad!

Avocatul Poporului anchetează Spitalul Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Instituția s-a autosesizat și va ancheta cazul bătrânului de 72 de ani care a fost uitat pe holurile spitalului vreme de 17 ore.

Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad face din nou obiectul unei anchete din partea autorităților. De această dată este rândul Instituției Avocatului Poporului să demareze o anchetă în cazul unui bătrân în vârstă de 72 de ani – Năstase Apostu, din Blăgești – care a fost ținut vreme de 17 ore pe holurile spitalului până ce a fost internat. Cazul a fost prezentat pe larg în paginile cotidianului nostru și a stârnit un val de reacții din partea comunității locale.

”Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății. Conform celor precizate în mass-media, bărbatul a fost adus la Spitalul de Urgență din Bârlad, în jurul orei 16.30, pacientul petrecându-și noaptea pe holul spitalului, fără însă a fi supravegheat. Internarea sa a avut loc la ora 10.00, a doua zi, la insistențele familiei. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Vaslui a precizat faptul că starea de sănătate a bărbatului nu era deloc bună, acesta prezenta o «stare de oboseală generalizată, inapetență, edeme la nivelul membrelor inferioare și abdomen voluminos». În articolele de presă s-a precizat că familia pacientului a sesizat Direcția de Sănătate Publică Vaslui, dorind să depună o plângere și la poliție, întrucât, în urma anchetei interne realizate de conducerea spitalului nu s-a descoperit nicio neregulă”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de Matei Vîrtosu, purtătorul de cuvânt al Instituției Avocatului Poporului.

spitalul_barlad33

Cazul bătrânului Năstase Apostu ne-a fost sesizat chiar de fiul acestuia, Laurențiu Bogdan Apostu, care s-a arătat indignat de modul cum a fost tratat tatăl său de către personalul medical al spitalului bârlădean. Deși bătrânul se simțea foarte rău, cei de la spital au considerat că nu este un caz grav, o urgență. Așa că, potrivit spuselor fiului său, omul a fost ținut pe holurile spitalului vreme de 17 ore, până a doua zi, când la insistențele familiei, a fost internat.

About Simona Vasile

One comment

  1. Daca ar fi primul caz ,dar la CPU dispretul fata de bolnav si viata e la ordinea zilei.

%d blogeri au apreciat: