Home » Sport » Rugbiștii U16 de la CSS Bârlad, dispută duminică, la București, Cupa României

Rugbiștii U16 de la CSS Bârlad, dispută duminică, la București, Cupa României

Duminică, rugbiștii U16 de la CSS Bârlad dispută pe Stadionul Național „Arcul de Triumf” primul turneu din Cupa României, ediția 2016, la U16. La această competiție, care va începe la ora 10:00, vor participa echipele care au obținut cele mai bune rezultate în Campionatele Regionale DNJ U16.

În urma solicitării CSM Baia Mare de a nu participa, aceasta a fost înlocuită cu echipa clasată pe locul 1 din Grupa B valorică Muntenia, adică CS Cleopatra Mamaia. Ședința tehnică va avea loc duminică, 17 aprilie, ora 9:30, la sediul FRR. În cadrul ei trebuiesc prezentate obligatoriu din partea participanților anunțul oficial, tabel ANAD, tabel asigurări, tabele linia I, C.I. sportivi, toate în conformitate cu prevederile Manualului competiției postat pe site-ul Federației Române de Rugby. Competiția este organizată sub formă a două grupe cu câte trei echipe, urmând ca locurile 1,2 și 3 din fiecare grupă să întâlnească ocupanta aceluiași loc din cealaltă.

Bârlădenii fac parte, în urma tragerii la sorți, din grupa albastră, unde se vor duela cu CT. D. Golescu și CS Cleopatra. În timp ce în grupa roșie au fost plasate CS Tomitanii, LPS Focșani și CSS 2 B. Mare.

CSS Bârlad întâlnește în primul meci pe CS Cleopatra, de la ora 10:25, urmând apoi să dea piept cu CT D. Golescu, la ora 11:15. În meciurile pentru clasament, locurile trei din cele două grupe se întâlnesc la ora 12:30, iar locurile doi la 12:55. Cele mai bune echipe din cele două grupe se duelează la oră 13:20.

Bârlădenii sunt lideri în clasamentul regiunii Moldova, cu 35 de puncte obținute în urma a șapte victorii, șapte bonus. Este neînvinsă, cu doar 29 de puncte primite și nu mai puțin de 315 marcate. În ultimul meci, disputat pe 10 aprilie, bârlădenii au învins în deplasare la CSS Tecuci, scor 50 – 0. Au marcat 8 eseuri și au reușit cinci transformări. Următoarea clasată, LPS Focșani, are 24 de puncte, dintre care doar patru bonus. În timp ce locul trei, a strâns 23 de puncte, trei puncte bonus.

Nu avem un obiectiv precis pentru meciurile din Cupa României, dar suntem în pregătiri de câteva luni de zile și mergem motivați ca să facem rezultate frumoase. Este un prilej ca să putem testa jucătorii, dar lăsăm câțiva acasă pentru că suntem în plin campionat și pregătim meciurile de final de sezon pentru turneul final”, ne-a declarat Florin Ibănescu, antrenorul rugbiștilor U16 de la CSS Bârlad.

Din lotul care face deplasarea la București fac parte, în ordinea numerelor de pe tricou, Cosmin Tacu, Sivliu Iacomi, Mihai Boros, Iustinian Panainte, Stefan Țaga, Ștefan Munteanu, Alexandru Șișcă, Marius Țandără, Eduard Crăescu, Sebastian Munteanu, Andrei Chirica, Sebastian Cordun, Ciprian Donose, Răzvan Roșca, Marius Zaharia. Rezerve vor fi Silviu Florică, Alexandru Ichim și Ionuț Bucur. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: