Home » Justitie » Comercianți descoperiți cu „cioara vopsită”

Comercianți descoperiți cu „cioara vopsită”

de Marian MOCANU

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române au desfășurat ieri o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților economice, în mai multe județe ale țării, inclusiv Vaslui. Acțiunea este dedicată prevenirii și combaterii activităților comerciale ilicite comise în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Cu această ocazie au fost aplicate, doar în județul Vaslui, 21 de amenzi contravenționale, în sumă de 37.000 lei, fiind constatate și trei infracțiuni de natură economică.

Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale și creșterea, în această perioadă, a vânzărilor de produse alimentare și nealimentare, ieri au avut loc controale pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse alimentare. Pentru prevenirea faptelor ilicite de comerț și a evaziunii fiscale, polițiștii din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice și poliției rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au verificat comercianți din orașul Negrești și comune limitrofe, precum și de pe raza comunelor Dragomirești, Puiești și Voinești. Au fost controlate 18 societăți comerciale și 9 întreprinderi individuale, fiind verificate documentele de proveniență, modul de înregistrare a operațiunilor comerciale, dar și condițiile de depozitare și vânzare a mărfurilor. Au fost aplicate nu mai puțin de 21 de sancțiuni contravenționale, în sumă totală de 37.000 lei, pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Mai grav este faptul că au fost constate nu mai puțin de trei infracțiuni economice, privind falsul și uzul de fals, la trei dintre firme fiind descoperite acte false de proveniență a mărfii.

Controlul desfășurat ieri de polițiști se înscrie într-o acțiune mai amplă, derulată la nivelul întregii țări. Astfel, au fost controlați agenți economici care depozitează și distribuie produse alimentare de pe raza municipiului București și a județelor Arad, Brașov, Cluj, Giurgiu, Maramureș, Prahova, Satu Mare și Timiș, în special ouă. De asemenea, se arată într-un comunicat al IGPR, pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite comise în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, polițiștii au desfășurat acțiuni în Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Gorj, Ilfov și Tulcea la societăți specializate în comerțul cu produse din carne și carne, în Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Ilfov, Neamț, Sibiu, Vaslui, Vâlcea, Vrancea la firme specializate în comerțul cu produse alimentare și băuturi alcoolice. Totodată, polițiștii de investigare a criminalității economice au făcut controale la societăți specializate în comerțul cu legume și fructe din Covasna, Galați, Harghita, Ialomița și Mehedinți, la firme de panificație din Călărași și Olt, precum și la societăți care comercializează produse alimentare în mediul rural în județul Bacău. La aceste controale au participat, alături de polițiști, și specialiști de la Autoritatea Națională Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

„Astfel de acțiuni vor fi continuate pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite precum și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților economice”, ne-a declarat Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: