Home » World » Coreea de Nord a pregătit de lansare una sau două rachete balistice, probabil pentru 15 aprilie

Coreea de Nord a pregătit de lansare una sau două rachete balistice, probabil pentru 15 aprilie

Coreea de Nord a amplasat pe coasa de est una sau două rachete balistice de tip Musudan cu rază medie de acțiune, probabil pentru a pregăti lansarea lor în jurul datei de 15 aprilie, ziua de naștere a fondatorului țării, informează agenția Yonhap, citată de Le Figaro online. 

Un lansator mobil, care transporta una sau chiar două rachete de tip Musudan, a fost surprins în imagini filmate din satelit, a mai informat Yonhap.

Racheta de tip Musudan, concepută pentru a parcurge o distanță de 3.000 de kilometri, nu a fost încă testată, potrivit mai multor experți și miniserului sud-coreean al Apărării.

Marți, surse din cadrul serviciilor de informații americane citate de CNN afirmau că regimul din Coreea de Nord pregătește lansarea unei rachete intercontinentale care ar putea ajunge pe teritoriul Statelor Unite. Oficiali americani spuneau că regimul Kim Yong-Un ar putea lansa o rachetă balistică de tip Musudan, care ar putea atinge insulele Guam și Shemya, situate în Oceanul Pacific și care aparțin Statelor Unite.

Regimul Kim Jong-Il a efectuat în ianuarie un presupus test termonuclear, urmat peste câteva săptămâni de un test balistic.
Conform unor experți citați de ziarul Japan Times și de site-ul 38North, Coreea de Nord tocmai a testat un motor care poate propulsa o rachetă până pe Coasta de Est a Statelor Unite. Informațiile nu pot fi confirmate de experți independenți.
Regimul stalinist de la Phenian a amenințat în multe rânduri că ar putea lansa un atac nuclear asupra Statelor Unite.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: