Home » Social » Cu bomba la fier vechi!

Cu bomba la fier vechi!

de Răzvan CĂLIN

Pirotehniștii de la ISU Vaslui au intervenit pentru prelua un proiectil de artilerie descoperit la o firmă de fier vechi din Bârlad.

Vineri, 15 aprilie, muncitorii unei firme din Bârlad ce colectează fier vechi au avut parte de o surpriză mai puțin plăcută, care le-a provocat ceva fiori. În jurul orei 14, au descoperit un obiect care semăna cu un proiectil de artilerie. Oamenii au alertat imediat autoritățile prin intermediul apelului unic de urgență 112. La fața locului au sosit în scurt timp echipaje de poliție și pompieri care au securizat zona până la sosirea echipei de pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

”S-a confirmat că este vorba despre un element de muniție, mai exact un proiectil de infanterie antipersonal de 76 de milimetri. Proiectilul a fost preluat de echipajul pirotehnic și transportat la Vaslui și depus într-un depozit special, urmând a fi distrus într-o acțiune ulterioară de asanare”, ne-a declarat sublocotenentul Ionuț Roșu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: