Home » Sport » Peluza Nord Vaslui, din nou la Chișinău

Peluza Nord Vaslui, din nou la Chișinău

Fotbaliștii amatori de la Peluza Nord Vaslui vor disputa grupa B a ,,Cupa Unirii”, de la Chișinău, alături de Tinerii Moldovei, Ultras Farul și Republica Nisporeni. Tinerii Moldovei vor fi probabil cel mai dificil adversar, la ediția de anul trecut clasându-se pe locul patru. La competiția care are loc duminică și care e la a IV-a ediție, participă 16 echipe de suporteri ale diferitelor cluburi de fotbal de pe ambele maluri ale Prutului. Echipele vor juca pe teren artificial, fiecare echipă având câte cinci jucători pe teren. Turneul este dedicat exclusiv echipelor de fotbal formate din jucători amatori. Platforma unionistă Acțiunea 2012 și începând cu acest an în colaborare cu Revista Ultra sunt organizatori.

estnews - cupa unirii1Din grupa A fac parte Red Dogs Basarabia (campioana de anul trecut), Băieții Veseli, Plutonul Rapidiștilor Basarabeni și Adjud. Din C fac parte Noua Legiune, Steel Boys Galați, Gruppo Chișinău Steaua și Liga Suporterilor Stegari. Iar în grupa D se duelează Ultras Zimbru, Peluza Sud Petroșani, Basarabia 1918 și Uniți Sub Tricolor.

„Nu mergem cu gândul să obținem victorii, cât pentru fenomenul în sine, susținem valorile pe care le promovează evenimentul. Ne vom întâlni mai mulți suporteri, membri de galerie, din țară dar și din Republica Moldova, care împărtășim aceleași idealuri, același scop. Nu va conta locul din clasament, deși ne-ar plăcea să facem o figură frumoasă, mergem de dragul sportului și naționalismului. Nu suntem jucători profesioniști, nu avem echipă de fotbal, ne întâlnim între noi ca să jucăm o partidă de fotbal cam o dată la una sau două luni. Susținem echipa de fotbal FC 2002 Vaslui, însă doar cei mai atletici dintre noi mai participă ocazional la un antrenament al echipei. Este unul dintre numeroasele evenimente la care participăm, pe lângă marșuri unioniste, festivaluri, proteste. Am mai fost la Chișinău, ultima dată am participat pe 27 martie la un marș unde au participat artiști și oameni de cultură care au luat cuvântul. Un eveniment care ne-a legat pe toți cei care am fost prezenți, ceea ce așteptăm și de la această competiție. Pe viitor, intenționăm să continuăm să fim prezenți oriunde aflăm că au loc astfel de evenimente”, ne-a declarat Robert Rotaru, membru al Peluzei Nord Vaslui. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: