Home » Invatamant » Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui se mândrește cu 11 elevi calificați la olimpiade naționale

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui se mândrește cu 11 elevi calificați la olimpiade naționale

de Marian MOCANU

„După o campanie serioasă și plină de trudă, vă prezentăm recolta noastră”, i-a prezentat, mândru, Sorin Popoiu, directorul Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Vaslui, pe elevii care au obținut rezultate notabile la olimpiadele și concursurile școlare din acest an. Nu mai puțin de 11 elevi ai acestei școli s-au calificat la fazele naționale ale olimpiadelor sau concursurilor, alți șase câștigând locul I pe județ. Unul dintre elevi, Matei Mocanu, din clasa a VII-a, s-a calificat chiar la două astfel de competiții: olimpiada de lingvistică și Concursul național de geografie „Terra”. Rezultate notabile au avut și echipele de handbal fete și baschet băieți, care au devenit campioane județene la Olimpiada gimnaziilor.

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui se mândrește în acest an cu rezultate notabile la olimpiadele și concursurile școlare, unii dintre copii fiind premiați chiar la mai multe astfel de competiții. Nu mai puțin de 11 elevi ai acestei școli vor participa în perioada următoare la fazele naționale ale Olimpiadelor sau diverselor concursuri importante, de unde speră să vină cu premii cât mai frumoase. Practic, olimpiadele de limba și literatura română, de limba italiană sau Concursul național de geografie „Terra” au fost monopolizate de elevii acestei școli. Astfel, Laura Hobincu, din clasa a VII-a, s-a calificat la faza națională a olimpiadei de limba și literatura română, iar colegele ei, Ana Maria Acsinte – clasa a VII-a, și Diana Hristea, la faza națională a concursului „Ionel Teodoreanu”. Amalia Boghian și Alexandra Ionașcu, din clasele a VII-a respectiv a VIII-a, vor participa în ultimul act al Olimpiadei de limba italiană, care va avea loc la Piatra Neamț, o altă elevă, Delia Iordache, fiind clasată pe primul loc pe județ, fără a se califica însă la faza națională. Gabriela Asăvoaie, Răzvan Lungeanu, Rareș Macovei și Matei Mocanu vor participa la Concursul național de geografie „Terra”, practic olimpiada de geografie rezervată elevilor de clasa a VII-a. Ultimul dintre ei, Matei, a participat la mai multe concursuri, și s-a calificat și la faza națională a olimpiadei de lingvistică, iar la Olimpiada de limba engleză a obținut locul I pe județ. Robert Trifan va participa la faza națională a Olimpiadei de fizică, în timp ce colega sa, de clasa a VII-a, va face același lucru la olimpiada de biologie. Alți nu mai puțin de trei elevi ai Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”, Sara Apostol, Andrei Păcurariu, Matei Mocanu au câștigat locul I pe județ la olimpiada de limba engleză, care însă nu are finală națională, aceeași distincție fiind obținută și de Miriam Gurguță, la olimpiada de limba franceză. Alți 30 de elevi ai școlii au obținut rezultate notabile la diversele olimpiade și concursuri, și, lucru notabil, unii dintre ei lamai multe materii diferite.

„Nu în ultimul rînd, ne putem lăuda și cu rezultatele sportive, echipele de handbal fete și baschet băieți au devenit în acest an campioane județene la Olimpiada gimnaziilor. Astfel, parafrazând un slogan la mod acum, putem spune cu mândrie, «Da, școala 5 e AICI!»”, ne-a declarat Popoiu.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: