Home » Sport » Bârlădeanul Andrei Ciobanu, gol la debutul în Liga I

Bârlădeanul Andrei Ciobanu, gol la debutul în Liga I

Etapa a șasea din play-off l-a scos din nou în lumina reflectoarelor pe bârlădeanul Andrei Ciobanu, care a marcat la debutul său în Liga I tocmai în fața liderului Astra Giurgiu. Acesta a intrat pe teren în tricoul formației FC Viitorul Constanța în minutul 77, înlocuindu-l pe De Lucas  și a avut nevoie de doar cinci minute pentru a face diferența. Tânărul de 18 ani este cooptat în Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”, unde reușește performanța de a fi campion an de an, din 2010 , de când s-a alăturat echipei de juniori.

estnews - andrei ciobanu - nationala

Andrei Ciobanu

Ciobanu a salvat onoarea gazdelor cu un gol marcat în minutul 82 al primului său meci în Liga I. Puștiul a primit o pasă de peste 60 de metri de la Florin Tănase, a preluat foarte bine, a intrat în careu după care a finalizat cu un șut la colțul lung din interiorul careului, cu care l-a învins pe Lung și a stabilit scorul final, 1 – 3. Reușita a fost aplaudată de antrenorul Gheorghe Hagi, bucuros de pariul câștigat. Cum Gheorghe Hagi, patronul echipei FC Viitorul Constanta, nu mai are ca obiectiv titlul în acest sezon, iar echipa lui nu a reușit nici o victorie în play-off, acesta a anunțat că renunță la jucătorii cu experiență și va pune accentul pe oferirea de șanse către cei mai tineri care sunt dornici de performanță.

Știam că întâlnim o echipă omogenă, puternică, speculativă. Din păcate noi avem o echipă tânără care a făcut greșeli, dar ne-am asumat acest risc. Din iarnă până acum a trebuit să folosim jucători tineri care au șansa lor, au parte de țeste importante și învață multe, progresează. Unii dintre ei o să ajungă fotbaliști mari. Le dăm oportunitatea copiilor de a juca și a ieșit și o parte mică dar bună în meciul din seara aceasta, Ciobanu care a marcat. Nu uitați, Viitorul are o academie importantă, venim din ea, întotdeauna vom căuta să facem această conexiune între centrul de copii și juniori și echipa mare”, a declarat Hagi la conferința de presă de după meci.

Astfel că bârlădeanul Andrei Ciobanu, mijlocaș la echipa Viitorul București, are șanse mari de a mai prinde un meci sau chiar meciuri în play-off-ul Ligii I. Ciobanu este component al echipei naționale U18 și a cucerit în luna martie turneul Roma Caput Mundi, după ce România a învins Albania cu 5 – 0 în finală. Bârlădeanul a obținut un penalty în ultimul meci al competiției, pe care l-a și transformat în minutul 58, pentru a duce scorul la 3 – 0. A oferit și un assist în meciul cu Italia, în urma centrării sale Kilyen marcând golul care a hotărât câștigătoarea grupei din care a făcut parte România, scor final 2 – 1. A fost integralist în trei meciuri disputate în sezonul 2015/2016 de echipa sa în Cupa Uefa Youth League, unde a reușit să și marcheze un gol, contra celor de la FK Minsk. A mai disputat alte două meciuri în Cupa României, unde a strâns 163 de minute, în victoriile 5 – 2 cu Delta Tulcea și 2 – 1 cu FC Clinceni.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bokmDsPjkns&w=560&h=315]

M-am simțit foarte bine, a fost un sentiment de împlinire că am putut marca la debut. Cele cinci minute până la gol au trecut foarte repede. Domnul Hagi m-a felicitat după meci, însă dacă voi rămâne în atenția să pentru un joc de Liga I, voi afla doar la scurt timp înainte de începerea acestuia. Mă înțeleg bine, cu toți colegii, atât cu Tănase care mi-a oferit assist-ul, dar și cu ceilalți. Am marcat dintr-o fază de joc repetată cu echipa mare în cantonamentul din Croația. Faptul că patronul mizează în acest play-off pe noi, cei mai tineri, mă bucură și mă face să muncesc foarte mult, dar la fel am făcut-o și până acum, sunt ambițios și sper să mai joc la echipa mare. Dacă eram mai atenți puteam face un rezultat bun, chiar dacă Astra e o echipă puternică și care are jucători de valoare. M-am obișnuit cu astfel de adversari pentru ca am mai fost introdus pe teren în meciuri cu echipe de seniori. Sper să muncesc cât mai bine de acum înainte, să joc la echipa mare cât mai mult, să mă remarc și să ajung în cele din urmă la o echipă de top din Europa. Între 4 și 7 mai voi disputa semifinală și finala Campionatul Național la juniori A, unde sper și am încredere că vom fi învingători”, a declarat Andrei Ciobanu pentru Est News.

Despre începuturile tânărului fotbalist și provocările vieții de zi cu zi puteți afla citind interviul pe care Andrei Ciobanu ni l-a acordat pe 27 ianuarie. (George PROCA)

About Tehno Redactor