Home » Justitie » Unii vasluieni ne fac de rușine și în afara județului!

Unii vasluieni ne fac de rușine și în afara județului!

de Marian MOCANU

Un vasluian este cercetat pentru șantaj, lovire și lipsire de libertate, fapte comise în județul Iași.

Vasluianul Busuioc Stănescu, zis Liliac, de 38 de ani, este cercetat de polițiștii din județul Neamț pentru că alături de alte trei rude ale sale ar fi comis mai multe infracțiuni. Complicii lui Liliac sunt Diamant Stănescu, zis ”Mantu” de 40 de ani, Marcel Stănescu (29 de ani) și Lucreția Stănescu (23 de ani), toți trei din comuna Grajduri, județul Iași. Toți patru sunt cercetați de polițiștii nemțeni sub acuzația de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire și șantaj. În data de 4 martie, pe fondul unor conflicte mai vechi, cei patru au lovit și sechestrat o tânără de 21 de ani și o minoră din comuna Horia, județul Neamț, fapta petrecându-se în comuna ieșeană Grajduri. Ulterior, indivizii au șantajat-o pe mama fetiței (o femeie în vârstă de 34 de ani), căreia i-au cerut bani în schimbul eliberării celor două.

„În urma unei acțiuni a polițiștilor de investigații criminale din cadrul Poliției Roman, organizată împreună cu polițiștii ieșeni, doi bărbați de 29 și 40 de ani și o femeie de 23 de ani, au fost depistați pe raza localității de domiciliu, Grajduri, județul Iași și au fost preluați pentru audieri. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni. Totodată, un alt bărbat, de 38 de ani, din Vaslui, a fost depistat și preluat de polițiști pentru a fi audiat în aceeași cauză”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Cei patru suspecți au fost prezentați Judecătoriei Roman cu propunerea de arestare preventivă, propunere care a fost respinsă de judecători. Ei vor fi cercetați sub control judiciar, și nu au voie să depășească limita teritorială a comunei Grajduri decât pentru a se prezenta la audieri, la Poliția Roman.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: