Home » Invatamant » Emoții pentru scriitorul bârlădean Simion Bogdănescu

Emoții pentru scriitorul bârlădean Simion Bogdănescu

Poetul Simion Bogdănescu are emoții pentru lansarea celui de-al cincisprezecelea volum de poezii care este și al douăzecișipatrulea volum din cariera sa de scriitor.

Volumul intitulat „Strămiazănoaptea” va fi lansat la sfârșitul lunii mai, posibil în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului. Prefața volumului de poezii este semnată de poetul Valeriu Stancu.

„Este o carte de taină, în care urmăresc o dublă călătorie, una în interior pentru a găsi eul străvechi, arhetipal, și alta în exterior pentru a descoperi o patrie ideală, nordică, hiperboreală. Poeziile sunt despre dragoste și moarte se situează la limita dintre ermetism și suprarealism. Față de celelalte poezii, noul volum aduce noutăți în metrică, în formă, pentru că pe lângă prozodia clasică, încerc să transpun stările lirice în secvențe ample ale versului liber”, ne-a mărturisit poetul Simion Bogdănescu.

Printre iubitorii scrierilor lui Bogdănescu, se numără și elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” membri ai cenaclului literar „Aripi tinere”, care nu vor lipsi de la lansare. Cenaclul este frecventat de 10 -12 elevi și scoate, cu ocazia evenimentelor deosebite, și propria revistă cu același nume.

Cenaclul „Aripi tinere” a fost înființat în 1968 și a fost frecventat inclusiv de Ion Puflea alias Simion Bogdănescu. A funcționat sporadic până în 1992, când a fost reactivat, având o activitate neîntreruptă până astăzi. Joia după-amiaza, elevii membri ai cenaclului se întâlnesc, cu aceeași plăcere cu care o făceau și alți elevi, cu ani în urmă.

Simion Bogdănescu, coordonatorul cenaclului, va ieși la pensie anul viitor, dar speră ca activitatea cenaclului să continue sub îndrumarea unui coleg al său, profesor de limba și literatura română la Liceul „Mihai Eminescu”. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: