Home » Politic » ”Da, îmi asum dublarea alocației pentru copii, deoarece am votat pentru aceasta. Iată dovada!”

”Da, îmi asum dublarea alocației pentru copii, deoarece am votat pentru aceasta. Iată dovada!”

Deputatul PSD Adrian Solomon a prezentat dovada negru pe alb a faptului că a votat în favoarea dublării alocației pentru copii.

După o perioadă în care a ales să nu intre în polemici, Solomon a contrazis, astfel, vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul partidului, o serie de acuzații lansate în mediul online potrivit cărora s-ar fi opus creșterii alocațiilor.

Vreau să-i informez pe cei care se tot întreabă pe facebook de ce îmi asum dublarea alocației pentru copii când eu (după părerea lor, evident) aș fi votat împotrivă, care sunt procedurile parlamentare. Nu dezbaterea în comisie este cea decisivă, ci dezbaterea în plen. Aceea este hotărâtoare pentru evoluția unei legi. În comisie se prezintă proiecte, amendamente, unele trec, altele nu”, a spus deputatul PSD.

Explicația vine după ce a remarcat că afirmațiile de pe facebook aveau ca bază, în mod tendențios expusă, votul pe care el îl dăduse amendamentului privind dublarea alocațiilor în Comisia de Muncă, nicidecum votul final, cel acordat în plenul Camerei Deputaților singurul, de altfel, dintre cele două, valabil pentru punerea în practică a actului normativ.

În comisie, doamna Pocora a venit cu un amendament de dublare a alocației copiilor. Noi aveam deja pe ordinea de zi a ședinței trei proiecte de legi cu privire la acest lucru. Unul dintre ele se referea chiar la creșterea etapizată a alocației, astfel înc=t, în decembrie anul acesta, alocația să ajungă la 200 de lei. Există înregistrarea acelei ședințe în care am propus să nu discutăm acolo amendamentul doamnei Pocora, ci să discutăm pe marginea celor trei proiecte de legi care erau oricum pe ordinea de zi. Ideea era să selectăm ce-i mai bun pentru a face un singur proiect de lege trainic, fără fisură. Aceasta a fost rațiunea votului meu din comisie” a declarat Solomon.

Deputatul PSD spune că, în plen, evoluția a fost alta, mai cu seamă că, între timp, guvernul Ponta, care era la conducere în acel moment, găsise sursa financiară necesară acoperirii cheltuielilor pe care le presupunea creșterea alocațiilor. Mai mult, însuși premierul Ponta a venit la tribună, în ziua votării proiectului de lege, anunțând că sunt banii necesari și că nu mai există niciun impediment ca vreun parlamentar sa aibă rețineri în a fi de acord.

estnews-vot-OUGÎn sprijinul afirmațiilor, deputatul PSD a pus la dispoziția bârlădenilor documentul care dovedește că a votat pentru dublarea alocației (document existent și pe site-ul Camerei Deputaților): ”Iată dovada votului meu final, cea care arată clar că eu, Adrian Solomon, am votat pentru dublarea alocației copiilor. Ca să nu mai aud diverși cetățeni de pe la PNL, care susțin contrariul. Am văzut că, mai nou, știe și Curelaru (Alexandru Curelaru, consilier județean PNL – n.r.), proceduri parlamentare. Te și bușește râsul. Eu le-am zis la toți colegii mei să nu intre în discuții cu acest individ, pentru că nu știi ce zace în mintea sa foarte antrenată și pusă la muncă în dezbateri susținute, fie pe la Zorleni, fie pe la Puiești, pe unde a reușit și el să termine liceul … după ce făcuse facultatea”.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: