Home » Justitie » Doctorițele șpăgare, date în primire de asistenta medicală. Ce le-a spus aceasta magistraților, despre felul cum ”trăgeau” bani doamnele doctor

Doctorițele șpăgare, date în primire de asistenta medicală. Ce le-a spus aceasta magistraților, despre felul cum ”trăgeau” bani doamnele doctor

de Marian MOCANU

Continuă seria audierilor în dosarul în care trei medici vasluieni, Doina Andrei, Simona Botez și Adrian Tănăsescu sunt acuzați de fapte de corupție, inclusiv luare de mită. Două din fostele paciente ale doctoriței Doina Andrei audiate au fost operate pe data de 9 februarie 2015, chiar în ziua în care la Spitalul Județean de Urgență Vaslui a fost organizat flagrantul în urma căruia au fost reținuți cei trei medici. Atunci, doctorița Botez a acceptat suma de 1.500 lei de la un investigator folosit de anchetatori, pentru a efectua o întreruperea unei sarcini de 17 săptămâni, intervenție ilegală, avorturile fiind permise doar până la 14 săptămâni.

Vineri, cele două paciente au povestit judecătorilor cum, după ce au fost consultate, li s-a cerut suma de 150 lei, costul întreruperii de sarcină. Femeile au dat banii doctoriței chiar în sala de consultații, una dintre ele primind chiar rest de la o bancnotă de 100 de lei, însă nu au primit nici un fel de chitanță.

O a treia persoană audiată vineri a fost asistenta Beatrice Oprescu, care era de serviciu în ziua flagrantului organizat de procurorii DNA doctoriței Simona Botez. Auzind de acțiunea procurorilor DNA, Doina Andrei și-a trimis asistenta să „taie” două chitanțe pentru cele două paciente proaspăt operate, chitanțe care au rămas la cotorul chitanțierului, nemaifiind remise pacientelor.

Asistenta Oprescu a povestit judecătorilor că era o practică ca unele paciente, venite la spital pentru întreruperi de sarcină, să nu mai fie trecute în Registrul de Consultații, chiar dacă beneficiau de tratament și investigații medicale. Practic, chiar dacă costurile aferente intervențiilor erau suportate de unitatea spitalizească, banii „încasați” de la paciente rămâneau în buzunarul doctorițelor Botez sau Andrei. Mai mult, unul dintre chitanțierele folosite pentru încasarea banilor aferenți operațiilor de întreruperile de sarcină era dispărut de mai multă vreme, motiv pentru doctorițe să nu elibereze aceste documente financiare și să păstreze banii. Astfel, aceasta era încă o sursă prin care medicii ginecologi trimiși acum în judecată, își rotunjeau ilegal veniturile.

Audierile de martori în acest dosar vor continua la următorul termen de judecată, programat a avea loc pe data de șase mai. Tot la ultima ședință de judecată, cea de vineri, judecătorii au admis cererea Doinei Andrei, formulată prin apărători, de încuviințare a reluării activității de medic, însă numai la cabinetul medical particular a acesteia. Atât doctoriței Andrei, cât și Simonei Botez, le-a fost interzis, încă de la arestarea lor, în februarie 2015, dreptul de practică medicală. După ce, acum două luni, ele au fost eliberate și din arestul la domiciliu în care fuseseră plasate în luna august a anului trecut, judecătorii au interzis celor două accesul în Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: